Geldbewaker en zonnestraaltje Nienke Ammerlaan


  “Ik kijk heel erg uit naar wat allemaal nog gaat komen in ons bestuursjaar.”

 

Zou je jezelf kort voor kunnen stellen?

Ik ben Nienke Ammerlaan, ik ben 20 jaar en derdejaars criminologiestudent. Momenteel ben ik penningmeester van het Zestiende Bestuur van CoDe. Ik kom uit een groot gezin met twee zusjes en ik heb een tweelingbroer. Ik woon sinds dit collegejaar pas op kamers in Leiden, want m’n ouders wonen in Voorhout dus dat is lekker dichtbij.

 Wat is je functie en welke werkzaamheden horen daar precies bij?

Als penningmeester ben ik verantwoordelijk voor alle financiën van de vereniging, dus de contributie, maar ook de financiële administratie zoals facturen en declaraties. Daarnaast coördineer ik de penningmeesters van alle commissies en dat contact vind ik ook wel heel gezellig. Verder coördineer ik samen met Farah de Acquisitiecommissie en de Wintersportcommissie, en samen met Annemarije de Studiereiscommissie.

“Ik ben trots op ons bestuur dat we het met ons zessen zo goed doen.”

Wat vind je tot nu toe het leukst aan je bestuursjaar?

Het leukst vind ik de veelzijdigheid van dit jaar, je doet zoveel verschillende dingen. Vooral in de eerste maanden toen alle constitutieborrels waren; dan ben je in de avond lekker bier aan het drinken met andere verenigingen en ben je de volgende ochtend weer met iemand van de universiteit aan het vergaderen. Het is wel ontzettend druk maar daar houd ik wel van. De drukte is nooit hetzelfde. Daarnaast vind ik het natuurlijk heel gezellig met ons bestuur. Je leert elkaar erg goed kennen in een korte tijd en ik ben ook trots op ons bestuur dat we het met ons zessen zo goed doen.

…En het minst leuke?

Het minst leuke aan dit jaar is dat ik niet meer kan handballen. Dit deed ik al sinds mijn achtste bij HV Foreholte en dat ga ik volgend jaar zeker weer doen.

Wat doe je nog naast je bestuursfunctie?

Voor m’n bestuursjaar handbalde ik dus, maar op dit moment doe ik niet zoveel naast m’n bestuursfunctie. Ik probeer wat vaker naar de sportschool te gaan (ik ben al vijf keer geweest dit collegejaar) en daarnaast probeer ik nog wat vakken te halen. Deze tentamenperiode heb ik Strafprocesrecht en Preventie en Straffen gemaakt en hopelijk gehaald. Ik probeer ook nog wat tijd vrij te maken voor m’n vrienden van de middelbare school.

 “De wintersport komt hoog in m’n lijstje van favoriete CoDe-momenten te staan.”

 Wat is je favoriete CoDe-moment?

De Lustrumweek van vorig jaar! En dan voornamelijk de woensdag met Hunted en het lustrumfeest en daarna de volgende ochtend direct door naar de champagnebrunch. De wintersport komt waarschijnlijk ook wel hoog in m’n lijstje van favoriete CoDe-momenten te staan als het eenmaal is geweest. Voor de rest hebben we al een heleboel mooie activiteiten georganiseerd in ons bestuursjaar zoals de kroegentocht, het feest met ETV en de lezing over de Heineken Ontvoering, maar ook onze cobo en de bacheloruitreiking vond ik heel leuk. Ik kijk heel erg uit naar wat allemaal nog gaat komen in ons bestuursjaar.

 Een leuk feitje over mij is dat ik tot ongeveer mijn vijftiende juf wilde worden.”

 Wat is iets wat weinig mensen van jou weten?

Ik heb een tweelingbroer, die trouwens ook altijd op alle feestjes van CoDe te vinden is, maar dat weten veel mensen al. Ik heb een hele erge barffobie (bang om over te geven), maar dat weten veel mensen eigenlijk ook al. Naast overgeven kan ik ook niet tegen het geluid van etende mensen, daar word ik agressief van, dus staat er altijd muziek op tijdens het eten. Een leuk feitje over mij is dat ik tot ongeveer mijn vijftiende juf wilde worden. Hierna kwam er een omslag in m’n leven en nu vind ik kinderen niet meer zo leuk. Mijn broer doet nu wel een opleiding om docent te worden en mijn moeder is directrice op een basisschool dus waarschijnlijk komt het hele idee daar een beetje vandaan.

Wat vind je leuker aan Leiden dan aan Voorhout?

Ik zat in Leiden op de middelbare school dus de meeste vrienden van zowel de middelbare school als m’n studie wonen in Leiden. Een ander voordeel aan Leiden is dat ik in Leiden over straat kan zonder dat iedereen me herkent. In Voorhout kan ik niet als een zwerver naar de supermarkt omdat ik dan het hele dorp tegenkom, maar het is ook wel fijn dat Voorhout zo kleinschalig is, ook al is Leiden niet een hele grote stad.

Met welke bestuursgenoot zou je het liefst samen willen wonen?

Dit jaar met geen één van m’n bestuursgenoten, want ik zie ze al zoveel. Ik zie ze echt elke dag en een beetje tijd voor mezelf vind ik ook wel fijn, maar als ik zou moeten kiezen dan toch Sterre. Met Sterre lijkt het me gewoon heel gezellig. We zitten wel een beetje op één lijn met elkaar en kunnen elkaar ook prima met rust laten.

 “Een CoDe-tatoeage is een mooie herinnering aan een mooi jaar.”

 Zou je ooit een CoDe-tatoeage nemen?

Ja, we hebben het er al met ons bestuur over gehad om bijvoorbeeld XVI op onze enkel te laten tatoeëren. Het is wel een mooie herinnering aan een heel mooi jaar. Ik zou het niet in m’n eentje doen, alleen als de rest het ook doet.

“Ik zeg altijd ‘Geld moet rollen’ tegen de penningmeesters van de commissies.”

 Wat is je levensmotto?

“Incasseren, accepteren en doorgaan.” Dit zeggen Annemarije en ik vaak tegen elkaar als een van ons weer eens een tegenslag heeft in het leven.  Daarnaast zeg ik altijd “Geld moet rollen” tegen bijvoorbeeld de penningmeesters van de commissies. Ik vind immers dat ze beter al het geld uit kunnen geven aan iets nuttigs voor de commissie dan dat ze heel veel geld overhouden aan het einde van het jaar.

Bestuursdilemma’s met Nienke

Liever de wintersport of de studiereis zonder CoDe-pinpas moeten doen?

De wintersport, want dan zou ik minder voor hoeven te schieten. Alles is in principe al via de organisatie waarmee we reizen (Husk) betaald, dus dan zou ik alleen het eten en de shotjes hoeven te betalen en te declareren bij mezelf. Met de studiereis werken we ook met andere valuta dus dat zou allemaal nog ingewikkelder zijn. Als ik zou moeten kiezen tussen het laten mislukken van de wintersport of de studiereis, kies ik ook voor de wintersport. Met de wintersport gaan minder mensen mee en het is een informele reis, in tegenstelling tot de studiereis. De studiereis wordt helemaal via de universiteit geregeld en er zit veel meer geld in, dus als dat mis zou gaan zou het veel erger zijn.

 “Als het dan toch moet gebeuren, dan het liefst bij een wc met daarnaast een tandenborstel.”

 Liever één keer overgeven of in de rest van je bestuursjaar geen alcohol meer mogen drinken?

Liever één keer overgeven. De rest van m’n bestuursjaar zonder alcohol kan echt niet, vooral omdat het allemaal gratis is op bijvoorbeeld de cobo’s. Ik heb een hekel aan overgeven, maar als het dan toch moet gebeuren dan het liefst bij een wc met daarnaast een tandenborstel zodat ik gelijk m’n tanden kan gaan poetsen. Daarnaast moet er iemand bij zijn want ik wil niet alleen zijn. Als laatste zou ik liever ook niet nuchter willen zijn, want dan voel ik het denk ik heel erg aankomen en raak ik meer in paniek.

Liever dat ieder bonnetje dat je krijgt een puzzel is of dat één op de zestien bonnetjes mist?

De kascontrolecommissie wordt waarschijnlijk een beetje boos als één op de zestien bonnetjes mist dus dan ga ik liever puzzelen. Dan zou ik wel aan de rest van het bestuur vragen of ze willen helpen met puzzelen want daar heb ik echt een hekel aan. Misschien willen de leden ook wel helpen bij bijvoorbeeld het koffie-uurtje:  voordat iemand koffie mag pakken moeten ze eerst een bonnetje in elkaar puzzelen.

Benieuwd naar het volgende interview? Binnenkort verschijnt weer een interview met een bestuurslid van het 16e bestuur, namelijk met de Commissaris Media Sterre! Dus houd de website alibicode.nl in de gaten of kijk op de Facebookpagina van Corpus Delicti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *