De altijd enthousiaste Vera Oosterhuis


"Het is toch echt wel CoDe feestjes boven alles!"

Kun je jezelf even voorstellen?
Ik ben Vera Oosterhuis, ik ben nu 21 jaar en kom uit Drenthe. Ik ben vierdejaars Criminologie student maar ik heb mijn bachelor al wel gehaald! Daardoor heb ik een soort van tussenjaar nu en ben ik secretaris in het Zestiende bestuur van CoDe.

"Ik hou me voornamelijk bezig met het onderhouden van contacten en notuleren, maar ook de bestuursactiviteiten organiseren kost een hoop tijd"

Wat houdt jouw functie binnen het bestuur precies in?
Secretaris houdt in dat je onder andere verantwoordelijk bent voor de (algemene) mail. De binnengekomen stukken verdeel ik over andere bestuursleden. Ook ben ik verantwoordelijk voor de algemene reacties. Verder uiteraard het notuleren bij vergaderingen en mag ik de bestuursactiviteiten organiseren, zoals reeds de Ouderdavond. Super leuk! Ook coördineer ik twee commissies dit jaar: de Douane, ik ben heel enthousiast over de korte reis die binnenkort bekend wordt gemaakt, en daarnaast de CSI; een hele leuke kleine knusse commissie!

Wat vind je tot nu toe het leukste aan je bestuursjaar?
Ik denk wel echt de constitutie borrels ja. Die zijn toch echt wel het leukste, maar helaas net voorbij.

.. en het minst leuke?
Nou.. ik ben niet zo’n ochtendmens, dus vergaderen om 9 uur valt altijd wel zwaar.

Met welk bestuurslid zou je het liefst op een onbewoond willen eiland stranden?
Evri, want met haar kan ik altijd heel veel lachen en ik denk dat wanneer je op een onbewoond eiland strandt, zij heel koel kan blijven en ineens allemaal dingen kan bedenken. Twee kanten dus, praktisch om te overleven en daarnaast zou ik het prima naar m’n zin hebben.

Wat doe je nog naast je bestuursfunctie?
Ik voetbal bij de Leidse Football Factory en met mijn team zijn we altijd best wel actief. Het is op zich wel grappig want ik ben een soort van activiteitencommissie in mijn team. Zo heb ik laatst een datediner georganiseerd en komt er binnenkort weer een kamerkroegentocht aan, waarbij we met 20 dames langs 6 of 7 kamers gaan. Verder organiseer ik ook elk jaar het teamweekend en gaan we dit jaar ook op teamvakantie. Ik probeer zoveel mogelijk ook te trainen maar je merkt dat dat met de drukte toch vaak niet lukt.

Wat is iets wat weinig mensen van jou weten?
Oh dit is echt een heel lastige vraag... ik ben heel open over alles. (Na lang nadenken kwam Vera met het volgende):
Ik ben als de dood voor paarden, maar dan ook echt doodsbang! Iets anders is ook dat ik ooit 80 kilo kon bankdrukken.

"Judoën op de Olympische Spelen was een absolute kinderdroom."

Waar droomde je als klein kind van?
Judoën op de Olympische Spelen. Absoluut. Ik ben begonnen met judo toen ik 6 jaar oud was en vanaf dat moment was mijn enige doel om ooit op de Olympische Spelen komen te staan. En ik was ook heel dichtbij want ik zat in het traject naar Tokio. En ik zou in principe geselecteerd worden voor de Jeugd Olympische Spelen als ik nog één keer zou presteren, maar dat kon uiteindelijk niet omdat ik twee dagen voor die wedstrijd te horen kreeg dat ik geopereerd moest worden en niet meer mocht judoën.

Wat is je grootste blunder?
Ik ben een keer heel dronken in een college op het Gorlaeus geweest. Dit staat nog steeds bekend als het ‘wijncollege’. Dit was in mijn eerste jaar en tussen twee colleges door gingen we even wijn drinken bij mij thuis. Laten we het erop houden dat dat een beetje uit de hand liep. Ik was steeds heel hard aan het lachen en gedroeg me echt belachelijk. Degenen met wie ik was waren ook niet helemaal helder, maar niet op hetzelfde niveau als ik. Halverwege leek het ook maar beter als we weg gingen uit het college. Dit was een van mijn hoogte- en dieptepunten in Leiden, maar het was wel echt gênant: so kids, don’t drink in class.

"Buiten onze eigen epische cobo om, was de liftwedstrijd naar Gent een echt CoDe hoogtepunt!"

Wat is je favoriete CoDe moment?
Van dit bestuursjaar onze eigen cobo. Dat was echt heel episch, dat iedereen daar voor jou komt om jou te feliciteren. Maar buiten bestuursdingen om vond ik de liftwedstrijd naar Gent echt super gaaf! We hadden een prijs gewonnen en die beschermde ik met mijn leven tijdens het uitgaan. Die hele avond was gewoon een CoDe hoogtepunt voor mij.

"Eindelijk even uitrusten van alle gekte van de laatste tijd."

Wat zijn jouw plannen tijdens de kerstvakantie?
Ik ga naar mijn ouders, dat is al heel wat. Daarnaast ga ik in drie steden uit: Amsterdam, Eindhoven en Groningen. Dus lekker stedenhoppen met vriendinnetjes van vroeger. Maar naast het uitgaan ook gewoon even uitrusten van alle gekte. En bonden met mijn kat Toby.

Bestuursdilemma’s met Vera

Altijd een overvolle mailbox of een aantal klaag-mailtjes elke dag?
Liever een aantal klaag-mailtjes. Deze vind ik op zich niet zo heel erg want meestal is er wel een oplossing die voor iedereen prima is. Ook is gewoon goed als mensen dingen uiten zodat deze samen opgelost kunnen worden. En een overvolle mailbox geeft het gevoel dat er altijd stress is.

Slechte notulen en mogen praten tijdens de vergadering of heel goede notulen maar je mag niks inbrengen?
In dat geval liever slechte notulen want ik vind het wel heel belangrijk dat je zelf ook deel bent van het bestuur, anders had je functie wel de notulist geheten. Dit vertel ik ook altijd aan de commissie-secretarissen. Je moet wel zelf kunnen praten.

Liever worden ingeloot voor de schietvereniging en één CoDe feest moeten missen, of nooit worden ingeloot voor de schietvereniging?
Deze is heel oneerlijk... Ik heb echt heel erg fomo, fear of missing out. Ik ben altijd nog uitgeloot voor de schietvereniging maar het is toch echt wel CoDe feestjes boven alles (…) maar mag ik dan nog wel zelf naar de schietvereniging?

Benieuwd naar het volgende interview? Binnenkort verschijnt weer een interview met een bestuurslid van het 16e bestuur, namelijk met Penningmeester Nienke! Dus houd de website alibicode.nl in de gaten of kijk op de Facebookpagina van Corpus Delicti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *