All I want for Christmas is truth


Ik weet het nog goed. Een 7-jarige mini-me vroeg aan mijn moeder of ik een chocolademuisje uit de kast mocht pakken. Helaas kreeg ik een ‘nee’ te horen. Toen ik de volgende dag in mijn gezette schoen keek, zat er wonder boven wonder zo’n chocolademuisje in! Ik vertrouwde het alleen niet helemaal, dus ik ging maar eens kijken in de la… Geen chocolademuisjes meer. ‘Sinterklaas bestaat dus helemaal niet! Mijn ouders vullen mijn schoen!’ was mijn conclusie. Een conclusie die veel kinderen op een bepaald moment in hun leven trekken. Een conclusie die vaak gepaard gaat met een zelfde soort conclusie over de kerstman. In ieder geval dat laatste is echter helemaal niet juist! En ik ga je vertellen waarom.

De grootste reden om niet in de kerstman te geloven is toch wel dat het toch niet mogelijk moet zijn om in 24 uur alle kinderen van de wereld hun cadeautjes te brengen. Om precies te zijn, gaat het dan om ongeveer 1,9 miljard kinderen, verspreid over grofweg 510 miljoen vierkante kilometer. Nou hoeft hij gelukkig niet 1,9 miljard huizen langs, omdat er ook meerdere kinderen in één huis wonen, dus dat is dan weer een meevaller. Dan is het ook nog zo dat niet op elke plek op dezelfde tijd kerst wordt gevierd. Zo vieren ze het in Armenië op 6 januari en in Orthodoxe landen zoals Rusland vieren ze het op 7 januari. Ook een aantal landen in Afrika vieren het pas op 7 januari. In Rusland wonen er bijvoorbeeld ongeveer 24 miljoen kinderen. Vergeleken met de 1,9 miljard kinderen die de kerstman moet bezoeken is het niet veel, maar alle kleine beetjes helpen zullen we maar zeggen.

Ik hoor jullie al denken, allemaal leuk en aardig die cijfertjes, maar al waren het maar één miljoen kinderen dan zou het nog niet kunnen. Daar hebben jullie het dus mis. Er zijn meerdere verklaringen mogelijk dat de kerstman alle kinderen in de wereld zou kunnen bezoeken met kerst. Eén ervan is dat de kerstman een Alcubierre warp drive slee heeft. Hiermee kan hij zonder het gebruik van wormgaten de ruimtetijd wijzigen, zodat zijn slee ongelofelijke snelheden kan behalen. Door een locale uitbreiding van de ruimtetijd achter de slee en een tegenovergestelde samentrekking vóór de slee zijn snelheden boven de snelheid van het licht mogelijk, zoals gezien door toeschouwers buiten de verstoorde regio. Hoe dit allemaal precies werkt is beschreven in M. Alcubierre (1994). Dit verklaart overigens ook waarom de kerstman de hele tijd “ho ho ho” roept. Ga jij maar eens op een slee zitten die sneller gaat dan de snelheid van het licht…

Voor de mensen die nu denken dat ze natuurkunde niet voor niets hebben laten vallen op de middelbare school, is er ook nog wat eenvoudiger bewijs. Ten eerste: de kerstman heeft gewoon een adres! Dit is zijn postcode:

SANTA CLAUS
NORTH POLE
H0H 0H0 CANADA

Voor dit jaar ben je al te laat, maar als je hem voor 16 december een brief stuurt, stuurt hij je gewoon een brief terug. Na 16 december is hij natuurlijk druk met zijn voorbereidingen. Hier wat inspiratie voor wat je zou kunnen schrijven:

(Santa, can I have a reindeer? If yes, write your name below. X_____sign here_____)

(Hi Santa! I need to talk to you. Alot of my friends don’t believe in you and I agree just so I sound cool. But deep down inside I know you are real. So yes, I may have some doubts, but I still believe. Sincerely, Mackenzie)

Zoek je nog meer inspiratie? Kijk dan even naar bron 4. Ben je nog niet overtuigd van het bestaan van de kerstman? Er zijn op internet nog tal van verklaringen te vinden over waarom de kerstman wél bestaat. Als je dat hebt gelezen en je bent nog steeds niet overtuigd, dan ben jij zeker zo iemand die nog denkt dat de aarde plat is, dat baby’s door de ooievaar worden gebracht en dat Feyenoord de beste voetbalclub van Nederland is.

De Alibi wenst jullie allemaal, ook de ongelovigen, een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!

Bronnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *