‘Vo-zitter Farah Koppelaar


"Er zijn natuurlijke vele mooie momenten die ik heb meegemaakt, niet alleen in het bestuursjaar, maar ook in de afgelopen 2 jaar waarin ik lid ben geweest bij de mooiste vereniging van Leiden."

Kun je jezelf even voorstellen?
“Ik ben Farah Koppelaar en ik ben twintig jaar oud. Op dit moment ben ik derdejaars Criminologie student. Dit jaar ben ik de voorzitter van het zestiende bestuur van CoDe.”

Wat houdt jouw functie binnen het bestuur precies in?
“Als voorzitter ben jij als het ware het gezicht van de vereniging. Zo geef je tijdens de El Cid verschillende toespraken namens de vereniging. Daarnaast ben je ceremoniemeester tijdens de criminologie bachelor uitreiking. Ook ben jij degene die op alle Constitutie Borrels recipieert. Als voorzitter ben je niet de baas over het bestuur, je hebt meer een leidinggevende functie en hakt de knopen door wanneer dat moet. Daarbij onderhoudt de voorzitter externe contacten met bijvoorbeeld de Universiteit en de sponsoren. Als voorzitter houdt je intern ook toezicht over het functioneren van de commissies, zo ben ik dit jaar coördinator van de wintersportcommissie en acquisitiecommissie”.

"Vooral onze eigen CoBo was echt fantastisch"

Wat vind je tot nu toe het leukste aan je bestuursjaar?
“Alle CoBo’s zijn voor mij tot nu toe de hoogtepunten. Vooral onze eigen CoBo was echt fantastisch. Daarbij is het super leuk dat je samen met het hele bestuur de CoBo’s en andere activiteiten bezoekt. Je maakt dus samen allemaal leuke en grappige momenten mee wat je samen bij blijft. Dit zorgt ervoor dat je in het begin van je bestuurstijd echt een band met elkaar opbouwt.”

Zijn er ook minder leuke kanten aan bestuur zijn?
“Wanneer je in de ochtenden na CoDe feesten om 10 uur op de bestuurskamer moet zijn, dan valt het af en toe toch is vies tegen. Het is dan wel altijd heel gezellig om samen uit te brakken en de avond ervoor te bespreken.”

"Netflixen kom ik eigenlijk sinds dit jaar niet echt meer aan toe"

 Wat doe je nog naast je bestuursfunctie? 
“Tennissen! Oftewel chillen op de tennisbaan. Ik probeer altijd wel minstens één keer in de week te tennissen. Dit doe ik het liefst ook met andere CoDe-leden. Binnenkort is er trouwens een interesseborrel voor de tennissub van de vereniging voor de geïnteresseerden! Verder heeft mijn moeder heeft ook twee nieuwe kittens, Sam en Moos. Daarom ga ik ook af en toe nog terug naar huis om met hun te spelen. Ook vind ik het ook leuk om af en toe te golfen met mijn vader. Netflixen kom ik eigenlijk sinds dit jaar niet echt meer aan toe. Verder ben ik ook nog lid bij Augustinus en chill ik dus ook nog af en toe met mijn cordial Roots.”

 Hoe gaat het eigenlijk met de studie het afgelopen jaar?
“Nou, ik heb laatst een 7 gehaald voor de tussentoets van Strafprocesrecht! Daar was ik echt super blij mee. Verder volg ik nu ook nog de vakken Cybercrime en Methoden & Technieken II.”

Waar kan iemand jou ’s nachts voor wakker maken?
“Sushi!”

"Ze zijn een soort familie geworden."

 Wat is het leukste aan je bestuursgenoten?
“Dat je alles aan ze kunt vertellen, en altijd bij ze terecht kunt. Daarom zijn ze echt een soort familie geworden. ”

Wat is iets wat weinig mensen van jou weten?
“Ik heb vroeger op klassiek ballet gezeten. Dit heb ik alleen maar een jaar gedaan en daarna ben ik overgestapt hockey, voetbal, tennis en surfen. Dat was toch meer iets voor mij.”

 Wat is de beste tip die een oud-bestuurslid aan jou heeft gegeven? Wat voor tip zou jij geven?
“Anne en Floor van het vijftiende bestuur gaven me de tip dat je nooit iets moet missen want het jaar vliegt voorbij. Pakken wat je pakken kan dus!”

 Wat is je favoriete CoDe moment?
“Er zijn natuurlijke vele mooie momenten die ik heb meegemaakt, niet alleen in het bestuursjaar, maar ook in de afgelopen 2 jaar waarin ik lid ben geweest bij de mooiste vereniging van Leiden. In mijn eerste jaar ben ik met de BoeF een halve midweek weg geweest met de hele commissie. Dit was echt episch. Daarnaast heb ik vorig jaar samen met de Studiereiscommissie de lustrumreis naar Colombia georganiseerd, dit was ook een hele vette en bijzondere ervaring.”

"Een beetje surfen de hele dag lijkt me super"

Als elke baan hetzelfde zou betalen, wat zou je dan doen?
“Het runnen van een kleinschalig luxe surfhostel in Portugal of Indonesië. Een beetje surfen de hele dag lijkt me super.”

Bestuursdilemma's met Farah

Besturen in je eentje, of bestuur bij een andere vereniging?
“Bestuur in mijn eentje is niet echt bepaald haalbaar, met mijn CoDe-hart kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat ik dan toch maar bestuur in mijn eentje zou doen. Ook zou ik dan toch wel bestuur bij Augustinus overwegen.

Gratis lunch op het kog, of gratis biertjes bij Paul?
“Gratis pinten natuurlijk! Kog lunch komt na een tijdje ook een beetje je neus uit. Bier verveelt nooit.”

Jij moet alle telefoontjes plegen, of alle bestuursvergaderingen in je eentje?
“Als ik alle vergaderingen in mijn eentje doe gaan ze super efficiënt, dus dit lijkt me wel wat”. Daarnaast heeft Farah volgens penningmeester Nienke ‘bel-fobie’ en zal ze dus nooit alle telefoontjes in haar eentje willen/kunnen plegen.

Benieuwd naar het volgende interview? Volgende maand verschijnt een nieuw interview met een bestuurslid van het 16e bestuur, namelijk met Secretaris Vera! Dus houd de website alibicode.nl in de gaten of kijk op de Facebookpagina van Corpus Delicti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *