Alibiografie: maak kennis met de commissieleden


Lieve Alibi-lezers! Helaas is de zomervakantie alweer een tijdje voorbij en is het collegejaar begonnen. Inmiddels zijn we allemaal langzaam maar zeker een beetje gewend aan het raken aan het dagelijkse leventje op het KOG. De meesten van jullie hebben zelfs de eerste tentamens alweer achter de rug. Voor ons betekent het nieuwe collegejaar natuurlijk dat de oude alibi commissie het stokje doorgeeft aan een groepje nieuwe enthousiaste redacteurs!!! Dit jaar gaan wij jullie verblijden met leuke, grappige en sappige verhalen over jullie favoriete CoDe-leden maar natuurlijk ook interessante artikelen over actuele onderwerpen waar jullie wat van kunnen leren. Graag willen wij ons daarom even voorstellen!

STERRE

Naam: Sterre Gravendeel
Leeftijd: 20 jaar
Oorspronkelijke woonplaats: Woerden (in de buurt van Utrecht)
Studie: derdejaars Criminologie

Guilty pleasures of leuke gewoontes/eigenschappen:
Ik heb een ernstige kipnugget verslaving, maar hé wie niet? Daarnaast kan ik nog heel goed de fan uithangen van K3 en Chipz. Hun nummers zijn altijd vrolijk en brengen de jeugdsentimenten helemaal terug. Als laatste hou ik er ook van om mijn vrije tijd te spenderen aan het kijken van natuurdocumentaires als Earth en Life. Rustgevend en informatief.

Welk verkeersbord ben je?
Ik denk dat ik het bord dat aangeeft dat het fietspad begint zou zijn. Dit ten eerste omdat ik geen rijbewijs heb en alleen maar kàn fietsen. Maar daarnaast is het ook zo dat op dit moment mijn fiets mijn alles is in het prachtige Leiden. Zonder fiets zou ik nergens komen en hij is dan wel oud maar hij houdt het wel al 2 jaar vol.

Wat is je lievelingskleur en waarom?
Mijn lievelingskleur is oranje (‘Vo), als bestuurslid van CoDe toch wel het enige goede antwoord.

Wat is je lievelingsdier en waarom?
Hond, omdat ik zelf de allerleukste hond heb. Maar daarnaast ben ik ook wel semi-verslaafd aan natuurdocumentaires en mijn persoonlijke favorieten zijn dan vaak toch wel de pinguïns. Deze dieren kunnen feitelijk niet zoveel, bewegen mega onhandig, maar het zijn toch hele interessante dieren die overleven op de koudste plek op aarde.

Wat wilde je vroeger worden en waarom?
Ik wilde vroeger graag brandweervrouw worden. Mijn oom zit bij de brandweer en nadat ik op een middag mee mocht in de brandweerauto had ik het idee dat dit was wat ik de rest van mijn leven wilde doen.

Lievelingsliedje en waarom?
Africa - Toto. Een heerlijk meeslepend nummer die op elk moment fijn is om te horen.

Lievelingsserie (netflix) en waarom?
Prison break. Als criminoloog past dit natuurlijk binnen het vakgebied, maar daarnaast vind ik de hele opbouw van de serie ook echt top. Ik heb hem zeker al 5 keer helemaal gezien.

Wat is je favoriete CoDe-moment?
Dat is een hele moeilijk keuze… Maar ik denk dat de reis naar Dublin van vorig jaar wel bovenaan mijn lijstje staat. Ik organiseerde dit samen met de DOUANE en het was echt een toffe reis. Gave uitstapjes naar de gevangenis en de rechtbank en ‘s avonds de leukste kroegen bezoeken. Het was heel erg gezellig en tegelijkertijd ook leerzaam.

De basisschool over moeten doen -of- je praat tegen mensen als tegen baby’s?
Het lijkt mij heerlijk om de basisschool nog een keer over te kunnen doen. Oneindig buitenspelen, spelletjes op de computer spelen en klagen over die 10 woorden per week die je moet leren aan huiswerk. Ik mis dit leven af en toe wel, dus daarnaartoe terugkeren lijkt mij best fijn.

 AMIT

Naam: Amit Liebregts
Leeftijd: 21
Oorspronkelijke woonplaats: Boxtel, Noord-Brabant
Studiejaar: 4

Guilty pleasures of leuke gewoontes/eigenschappen
Een guilty pleasure van mij is autorijden terwijl ik keihard meezing met de muziek. Het liefst nog ’s nachts.

Welk verkeersbord ben je?
Aangezien heel veel mensen mij Boxtel noemen, moet ik hier eigenlijk wel op antwoorden dat ik het plaatsnaambord van Boxtel zou zijn.

Als je een stuk fruit zou zijn wat zou je dan zijn?
Ik zou denk ik een peer zijn. Een toffe peer.

Welke saus eet je bij je kipnuggets?
Ik eet altijd verschillende sausjes bij de kipnuggets. Anders gaat het bij de 30 e kipnugget ongeveer wel saai worden.

Lievelingsfilm en waarom?
Ik vind het lastig om een lievelingsfilm te noemen. Een film die ik denk ik 10 jaar geleden of zo heb gezien, maar die me altijd wel bij is gebleven is “The five people you meet in heaven”. Het gaat over een man die het leven van een meisje redt, waarbij hij zelf doodgaat. Vervolgens gaat hij naar de hemel, maar moet hij eerst nog 5 mensen ontmoeten op wie hij op wat voor manier dan ook een grote invloed heeft gehad. Hij moet fouten die hij heeft gemaakt nog goedmaken, waarvan hij misschien niet eens direct weet dat hij ze begaan heeft. Dat laatste heeft mij vooral aan het denken gezet. Ik weet niet precies meer hoe de film gaat, maar ik ben wel van plan om hem ooit nog eens te kijken. Hij duurt alleen wel 3 uur...

Lievelingsliedje en waarom?
Dream van Imagine Dragons. Hoewel veel mensen het waarschijnlijk zouden beschrijven als een verdrietig (misschien wel depressief) nummer, krijg ik altijd een soort gevoel van rust van. Het gaat eigenlijk over dat mensen in een droom leven, omdat het leven eigenlijk helemaal niet is wat we zouden willen. Hij zingt dat alles een rotzooi is. Hoe ik er echter naar kijk is: waarom zou je je zorgen maken over dingen als alles in het leven toch al een rotzooi is? Dan kan je het ook niet verpesten, toch?

Lievelingsserie (netflix) en waarom?
Brooklyn Nine Nine. Het is vooral de grappigste serie die ik ooit heb gezien, of eigenlijk twee keer heb gezien. Ik kijk niet snel dingen twee keer, maar deze serie was de tweede keer nog steeds geweldig. Ik vind vooral Charles Boyle/Joe Lo Truglio geweldig in de serie.

Wat is je favoriete CoDe-moment?
Ik denk dat mijn favoriete CoDe-moment was toen ik hoorde dat ik bestuur mocht gaan doen vorig jaar. Je leeft er maanden naartoe en dan hoor je dat je bent gekozen en kom je te weten met wie je een jaar lang een hechte groep gaat vormen.

Elke keer als je niest verander je van geslacht -of- je verandert van leeftijd wanneer je de hik hebt?
Ik zou kiezen voor de eerste optie. Over de hik heb je geen controle. Een nies kan je opwekken, zodat je weer terug kan veranderen. En zeg nou eerlijk: we zijn allemaal wel ergens benieuwd hoe het is om voor een dag van het andere geslacht te zijn.

Je werkt, woont en eet in IKEA -of- als je hardop lacht krijg je een stroomschok?
Ik was heel erg aan het twijfelen over dit dilemma, totdat ik om me heen keek in mijn huis. Ik woon al praktisch in een IKEA, dus dan verandert er toch niet zo veel.

TIM

Naam: Tim de Goede
Leeftijd: 22
Oorspronkelijke woonplaats: ’t Harde (Noord-Oost-Gelderland)
Studiejaar: Master Forensische Criminologie

Guilty pleasures of leuke gewoontes/eigenschappen:
Een guilty pleasure van mij is toch wel dat ik geen ‘nee’ kan zeggen tegen leuke dingen.. al is er geen cent van ome DUO meer over, een uitnodiging voor een avondje hifi of naar de bioscoop kan ik niet afzeggen..

Welk verkeersbord ben je?
Ik zou een voorrangsbord zijn; ik laat anderen namelijk graag voor gaan.

Als je een stuk fruit zou zijn wat zou je dan zijn?
Sowieso een appel. Rond en gezond toch.

Wat voor drankje zou je zijn?
Cassis goldstrike. Enough said.

Welke saus eet je bij je kipnuggets?
Mayonaise, als een echte Hollander eet ik dat overallll bij

Lievelingsfilm en waarom?
Bij deze vraag kwamen direct twee films bij mij naar boven; alle Harry Potter films en Hachi. Want ja ik ben een Potterhead. En ja een zielige film over een puppy. Wat wil een mens nog meer?

Lievelingsserie (netflix) en waarom?
Het is nu al even van Netflix afgehaald maar Lost vond ik een fantastische serie. Maar natuurlijk ook How I Met Your Mother en Sherlock. Of Person of Interest… oeps ik denk dat ik niet zo goed ben in keuzes maken haha

Wat is je favoriete CoDe-moment?
Dit moet natuurlijk wel mijn moment tijdens de studiereis in Rusland zijn geweest.. tijdens de gave reis naar Sint-Petersburg en Moskou heb ik voor het eerst gedronken en dat beviel toch best wel aardig! Het tijdperk van cassis was voorbij en de tijd van wodkaters brak aan. Tsaar Peter was geboren.

De basisschool over moeten doen -of- je praat tegen mensen als tegen baby’s?
Ik zou het best wel vet vinden om de basisschool nu over te doen. Alles is zo simpel en er is helemaal geen sprake van stress daar. Lekker met vriendjes spelen in de pauze, beetje knutselen enzo.. klinkt top!

 ANOUK

Naam: Anouk Lugthart
Leeftijd: 20 jaar
Oorspronkelijke woonplaats: Katwijk
Studiejaar: derdejaars rechten

Guilty pleasures of leuke gewoontes/eigenschappen

  • Stiekem speel ik echt nog wekelijks de Sims.
  • Ik hou echt absoluut niet van chocola
  • Ik ben echt gek op het kijken van Formule 1, elke race zit ik aan de buis gekluisterd te juichen voor Max

Als je een stuk fruit zou zijn wat zou je dan zijn?
Een avocado (want ja dat is een stuk fruit!), zacht vanbinnen, hard van buiten maar wel met pit.

Wat is je lievelingsdier en waarom?
Mijn kat Guus.

Welke saus eet je bij je kipnuggets?
BBQ-saus, maar dan wel echt heel erg veel. Ik hou er echt van om de nuggets te verzuipen in saus zodat het meer een gevalletje ‘kipnuggets bij saus’ is.

Wat wilde je vroeger worden en waarom?
Vroeger wilde ik altijd astronaut worden, als klein kind had ik al een obsessie met planeten, sterren en alles wat met de ruimte te maken had. Toen ontdekte ik wiskunde op de middelbare school en kwam ik erachter dat sterrenkunde misschien toch niet voor mij was weggelegd. Nog steeds droom ik wel eens om de nieuwe vrouwelijke Andre Kuiper te worden maar ik ben bang dat het er niet meer in zit.

Lievelingsfilm en waarom?
Forest Gump! Naast dat het een ontzettende feel good film is, vind ik het heel vet hoe ze delen van de Amerikaanse geschiedenis hebben verwerkt in de film. Echt een aanrader!

Lievelingsliedje en waarom?
Op me monnie van Famke Louise

Lievelingsserie (netflix) en waarom?
Game of Thrones, deze serie heeft stiekem een beetje een deel van mijn leven geconsumeerd. Ik ben zelfs zover gegaan om mezelf te verdiepen in alle conspiracy theories over het nieuwe seizoen. Can’t wait!!!

Wat is je favoriete CoDe-moment?
Het CoDe ETV feest van vorig jaar op Quintus. Dit was namelijk mijn eerste kennismaking met de epische feestjes van CoDe!

Alle slapende baby’s die je ziet moet je wakker maken -of- je loopt altijd rond met een poppenwagen (met pop erin)?
Ik vind baby’s eigenlijk best wel leuk dus ik denk dat ik alle slapende baby’s zou wakker maken. Een keertje de hele dag spelen en knuffelen met zo’n kleine dreumes is toch top! Het liefst dan wel gewoon met iemand anders baby zodat ik aan het einde van de dag hem lekker terug kan geven.

 ANGELA

Naam: Angela de Boer
Leeftijd: 21 jaar
Oorspronkelijke woonplaats: Appingedam, Groningen
Studiejaar: 4e jaars Criminologie

Guilty pleasures of leuke gewoontes/eigenschappen:
Wijn drinken onder de douche en geld uitgeven (of soms winnen) in het casino.

Welk verkeersbord ben je?
Een verkeersbord voor overstekend wild.

Als je een stuk fruit zou zijn wat zou je dan zijn?
Ik ben een rijsbes (ja dat bestaat!) omdat ik dit jaar door Noorwegen reis.

Wat voor drankje zou je zijn?
Een fles Chardonnay. M’n lichaam bestaat toch al meer uit wijn dan uit bloed.

Wat is je lievelingsdier en waarom?
Een hond! Je kunt er zo lekker mee spelen en knuffelen. Ik heb ook een oppashondje in Leiden, die laat ik ongeveer drie keer per week uit omdat ik de hond bij m’n ouders zo mis.

Lievelingsliedje en waarom?
Angels van Robbie Williams, omdat veel mensen me ‘Angel’ noemen.

Lievelingsserie (netflix) en waarom?
Modern family en Friends, omdat je daar zo lekker naar kan kijken zonder na te hoeven denken.

Wat is je favoriete CoDe-moment?
Dit is een hele lastige! Ons hele bestuursjaar (2016-2017) bestond uit enkel mooie momenten, maar ik denk dat mijn leukste moment toch wel onze bestuursvakantie naar Porto was en verder blijven alle mooie CoDe-feestjes me altijd bij

Elke keer als je niest verander je van geslacht -of- je verandert van leeftijd wanneer je de hik hebt?
Meestal krijg ik de hik als ik dronken ben en het lijkt me een beetje ongemakkelijk als je opeens een omaatje bent wanneer je in de club staat, dus dan zou ik liever elke keer van geslacht veranderen als ik nies. Ik weet trouwens ook een trucje waardoor ik nooit hoef te niezen: je moet je vinger op de zenuw boven je bovenlip leggen voor een paar seconden en dan verdwijnt de nies. Probleem opgelost dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *