Eten bij… Angela de Boer


Houdt deze keukenprinses stand tegenover haar voorgangers?

 

In deze derde en voorlopig laatste editie van “Eten bij…” ging ik op bezoek bij Angela de Boer, inmiddels vierdejaars CoDe-lid en tevens oud bestuurslid van onze mooie vereniging. Omdat de vorige chefkoks van CoDe de lat hoog hadden gelegd met hun culinaire gerechten, besloot Angela hoog in te zetten door mosselen te maken.

Een oud gezegde luidt dat het mosselseizoen aanbreekt zodra de ‘R’ in de maand zit. Een korte zoektocht op het internet leert ons echter dat mosselen sinds het gebruik van gekoeld vervoer bijna het hele jaar beschikbaar zijn. Daar ben ik de huidige technologie erg dankbaar voor, want hierdoor kreeg ik op een mooie avond in juni een heerlijk bordje mosselen voorgeschoteld.

 “Zoals een klassieke mosselmaaltijd betaamt, werden de mosselen voorzien van bijpassende groenten.”

Angela had gekozen voor een uniek concept waarbij ik stap voor stap het kookproces mee kon krijgen. Allereerst werden de mosselen zorgvuldig afgespoeld om zo het achtergebleven zout en zand te verwijderen. Vervolgens werden de mossel in de pan gegooid om te koken. Zoals een klassieke mosselmaaltijd betaamt, werden de mosselen voorzien van bijpassende groenten. Na 10 minuten waren ze klaar en was het tijd om aan tafel te gaan.

De tafel zag er uitnodigend uit en er was zelfs een kaarsje aangestoken. Wat sfeer betreft was het al een geslaagde avond. De mosselen werden geserveerd met een frisse salade en een gepofte zoete aardappel met zure room en oregano. Een geslaagde combinatie die met het lage aantal calorieën tegemoet komt aan de eisen van de huidige #fitboys en –girls. Daarnaast werd een soepele witte wijn geserveerd om het eten mee weg te spoelen. Hoewel ook ik waarde hecht aan een gezonde maaltijd, is het uiteindelijk de smaak die bepaalt of iemand in aanmerking komt voor de titel “Masterchef van CoDe 2017-2018”.

“[…] de gerechten smaakten heerlijk!”

Het is van belang om zo objectief mogelijk te zijn bij het beoordelen van de gerechten die de verschillende masterchefs ons het jaar door hebben voorgeschoteld. Bovendien gaat de liefde van de man door de maag, zoals ze altijd zeggen. Gelukkig had Angela wat dat betreft niks te vrezen, want de gerechten smaakten heerlijk! De mosselen waren lekker mals en goed op smaak gebracht door de bijgevoegde groenten. De zoete aardappel en de salade waren eveneens goed bereid en zorgden voor een frisse afwisseling. Vooral de stukjes kaas en bacon in de salade vielen in de smaak.

Voor het dessert werd crème brûlée tevoorschijn getoverd. Het “brûlée”-gedeelte bleef helaas achterwege na vergeefse pogingen om de suiker met een aansteker te verbranden. De smaak werd er gelukkig niet veel minder om.

Al met al was het weer een heerlijke maaltijd en het wordt nog een lastige beslissing om de CoDe Masterchef 2017-2018 te kiezen. De Alibi wil in ieder geval alle deelnemers bedanken voor het meedoen en voor de tijd en moeite die ze telkens weer in de lekkere maaltijden hebben gestoken!

 

Bron: mosselen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *