Anne ‘fissameister’ de Bruin


“Het is maar één jaar, het is een fantastisch jaar en je wilt niks missen.”

Zou je jezelf kort kunnen voorstellen?
“Ik ben Anne, ik ben dit jaar Commissaris Activiteiten. Ik ben tweedejaars criminologiestudent, ik woon in Leiden en ik kom oorspronkelijk uit Venlo.”

Wat is precies je functie en wat komt daar allemaal bij kijken?
“Ik heb vijf commissies onder me, daar ben ik de coördinator van. Ik ben verantwoordelijk voor de A-team, BoeF, DOUANE, CopS en de Galacomissie.”

“Die afwisseling vind ik heel chill.”

Wat vind je het leukste aan je functie?
Dat het zo afwisselend is. Het zijn wel heel veel vergaderingen met de commissies maar ze zijn wel heel gezellig. Met de BoeF ben je bezig met borrels en informele activiteiten en dan zit je twee uur later weer met de CopS te vergaderen en dan gaat het over een congres en ben je bezig met sprekers regelen. Die afwisseling vind ik heel chill.

Valt het bestuursjaar een beetje te combineren met het studeren?
“(...) 15 PUNTEN! Echt vakken volgen, werkgroepen en hoorcolleges, is eigenlijk niet te doen. Maar ik probeer dan in de tentamenperiode echt twee weken of een week in de bieb te blokken en er het beste van te maken.”

Wat doe je graag als je niet op de bestuurskamer zit?
“Gezellig met vriendinnen afspreken, ik ga vaak terug naar Venlo, naar mijn ouders, familie en vriendinnen en dan vind ik het chill om gewoon terrasjes te pakken. Zeker met dit weer.”

 “Ze zeggen wel van tevoren dat het heel druk is, maar je moet het ervaren om te weten hoe druk het echt is.”

Wat zijn de dingen die wellicht tegenvallen?
“Dat je toch eigenlijk wel heel veel tijd kwijt bent. En dan niet per se met alleen maar hier op de bk zitten, maar ook met het aanwezig zijn bij activiteiten en dat er niet af en toe een week tussen zit dat je niet met CoDe bezig bent. Ik vind het heel leuk om te doen, niet dat ik dat vervelend vind. Ze zeggen wel van tevoren dat het heel druk is, maar je moet het ervaren om te weten hoe druk het echt is. Het is niet echt een tegenvaller, ik had het alleen anders verwacht.”

Wat is tot nu toe jouw hoogtepunt van het bestuursjaar?
“De lustrumweek was wel echt een hoogtepunt, de studiereis was ook echt top. Dat zijn wel echt twee dingen die helemaal episch waren. Verder over het algemeen gewoon het gala dat je dan hebt georganiseerd en een heel tof symposium dat je hebt neergezet en de korte reis naar Dublin.”

“Er is een meter bier over mijn heen gegooid”

Hoogtepunt van de lustrumweek?
“Ja, het feest. HET REGENT METERS BIER! Er is een meter bier over mijn heen gegooid omdat ik een oranje regenjas aan had.”

Wat zijn de grootste verschillen tussen de mensen uit Venlo, waar je bent opgegroeid, en hier in Leiden?
“In Leiden lopen echt bijna alleen maar studenten rond en in Venlo lijkt het gewoon een beetje een dorp. Iedereen kent elkaar wel. Heel mijn familie woont daar en ik heb daar nog een leuke vriendinnengroep. In Venlo zijn veel meer Duitsers, die zie ik hier niet.”

Waar maak je jouw bestuursleden gek mee?
“Ja, dat vroeg ik net aan ze maar ik kreeg niet echt een reactie. Ik ben natuurlijk de fissameister binnen het bestuur: ik kondig alle feestjes aan. Ik heb zometeen ook een puntje op de bv. Een fissameisterpuntje. Ik heb iets om aan te kondigen. Floor zei dat ik ze daar wel af en toe een beetje gek mee kan maken. Want de regels zijn ook gewoon dat wanneer ik ze aankondig, je er gewoon naartoe moet. Anders krijg je strafpunten. Na drie gemiste feestjes achter elkaar krijg je een anytimer. Amit heeft ooit eens een anytimer gekregen, daar was hij het niet mee eens en toen kreeg ik een bezwaarschrift van weet ik veel hoeveel pagina’s.”

“De CoBo's zijn al klaar maar dat had eigenlijk nooit voorbij mogen zijn, fantastisch was dat.”

We naderen het einde van het studiejaar, welke dingen zal gaan missen van het bestuursjaar?
“De gezelligheid op de bestuurskamer en de CoBo's . De CoBo's zijn al klaar maar dat had eigenlijk nooit voorbij mogen zijn, fantastisch was dat. En gewoon hier zitten en wel gewoon dingen doen maar ook wel heel hard chillen met heel veel mensen om je heen.”

Verder nog andere wijsheden voor het volgende bestuur die je misschien nog zou willen meegeven?
“Pak alles mee wat je mee kan pakken. Want het is maar één jaar, het is een fantastisch jaar en je wilt niks missen. Heftige FOMO [Fear Of Missing Out].”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *