Amit de grappenmaker


"Het leukste aan mijn functie vind ik dat je echt iets creëert, je maakt bijvoorbeeld een poster en die zie je dan ook echt hangen."

Zou je jezelf kort kunnen voorstellen?
"Ik ben Amit Liebregts Commissaris Media van het vijftiende bestuur, twintig  jaar. Ik kom uit Boxtel en ik woon nu anderhalf jaar in Leiden."

Wat is precies je functie en wat komt daar allemaal bij kijken?
"Als Commissaris Media heb je een aantal commissies die je coördineert, de Alibi, Almaniak, ME, Webcie en in mijn geval ook nog de CSI en de Lustrumcommissie. Omdat het lustrum is heb ik een commissie meer dan de Commissaris Media normaal heeft. Je houdt de media van de vereniging bij en je maakt soms posters, zoals de poster van Panini die bij de bestuurskamer hangt."

Valt het bestuursjaar een beetje te combineren met het studeren?
"Ik denk dat ik misschien wel de meeste punten heb gehaald tot nu toe van alle bestuursleden: ik heb in mijn eerste half jaar twintig punten gehaald en het vak dat ik niet heb gehaald heb ik ook niet gevolgd, maar die ga ik wel proberen te herkansen. Maar verder volg ik dit blok helemaal geen vakken omdat ik er geen tijd voor heb. Het ligt een beetje aan de periode, elke functie heeft zijn eigen drukke periode maar ik denk dat het over het algemeen het tweede half jaar het drukste is. En volgend blok ga ik één vak volgen."

Wat doe je graag als je niet op de BK zit?
"Ja... Tijd doorbrengen met mijn gezin, familie, vriendin, vrienden en FIFA spelen en series kijken."

Verder nog hobby's?
"Niet zo veel nee haha, het meeste wat ik nu in mijn vrije tijd doe is aan CoDe gerelateerd. Er zijn natuurlijk heel veel activiteiten. Ik doe nog mee met zaalvoetbal, maar dat is dus ook al van CoDe."

Twitteren?
"Dat doe ik niet echt meer, sinds ik bestuur doe heb ik daar helaas niet zoveel tijd voor."

Er was wel iets met een boek en Twitter als ik het goed heb begrepen of niet?
"Ja klopt, ik sta met twee tweets in 'Dit is waarom mensen op Twitter zitten', dat is een boek waar grappige tweets in staan en twee tweets van mij hebben ze daarvoor gebruikt."

Wat vind je het leukste aan je functie
"Het leukste aan mijn functie vind ik denk dat je echt iets creëert, je maakt bijvoorbeeld een poster en die zie je dan ook echt hangen en je maakt een almanak en die heb je dan op een gegeven moment echt vast en daar heb je een heel jaar naartoe gewerkt en dan heb je ook echt iets in je handen.  En in mijn geval: ik wist eigenlijk niks, of bijna niks, van de dingen die ik nu doe toen ik aan deze functie begon. Dat heb ik dus allemaal geleerd en dat vind ik heel leuk."

Wat zijn dingen die misschien tegenvallen?
"Dat je misschien soms iets meer moet opgeven dan je van tevoren had verwacht. Maar het meeste is wel leuk!"

Ultieme studentenmaaltijd die jij goed kan maken?
"Ik vind het zelf altijd lekker om, ik heb het al heel lang niet meer gedaan, maar om turkse pizza een soort van zelf te maken. Dan koop ik zo'n bodem los en dan koop ik alles gewoon los en dan maak ik het zelf."

Dus niet langs de Downtown?
"Ja precies, naja dat doe ik ook weleens hoor! Ik eet trouwens ook heel vaak tortellini, dat vind ik heel lekker en ook makkelijk omdat het vlees en pasta in een is, gewoon groente en tortellini klaarmaken en je bent klaar."

"Anderen worden misschien wel eens gek van mij omdat ik van veel onnozele dingen iets afweet."

Word je weleens gek van andere bestuursleden?
"Ja natuurlijk als je heel veel met elkaar omgaat dan wordt je misschien wel eens gek van elkaar. Ik heb niet per se iets dat ik gek word van een bepaald iets. Anderen worden misschien wel eens gek van mij omdat ik van veel onnozele dingen iets afweet. Dan zeggen ze weer: oh Amit die weet alles…"

"Dat ik dan anderen help ten koste van mezelf."

Wat zijn jouw goede eigenschappen?
"Grappen maken, al zullen sommige mensen het er niet mee eens zijn dat dat een goede eigenschap is. Ik ben ook wel iemand die andere mensen helpt, dat kan misschien soms ook wel overslaan in een slechte eigenschap voor mijzelf dan. Dat ik dan anderen help ten koste van mezelf. Bijvoorbeeld, in mijn eerste jaar waren mensen allemaal vragen aan het stellen over een paper in de whatsappgroep en dat was ik allemaal aan het beantwoorden en daardoor leverde ik zelf te laat mijn paper in. Dus dat is niet heel handig."

"Je hebt altijd over jezelf de controle."

Heb je tips voor het volgende bestuur om het CoBo-seizoen te overleven?
"Je hebt altijd over jezelf de controle, dus houd jezelf gewoon in de hand. Een hele bekende beweging die ik op onze eigen CoBo maakte bij het drinken van shotjes jenever was dan dit – [Amit beeldt uit hoe hij de inhoud van een shotje op de grond gooit] - Want als iedereen zijn glas heft en shot dan kijkt niemand naar wat jij doet. Dat ziet niemand."

Verder nog andere wijsheden voor het volgende bestuur die je misschien nog zou willen meegeven?
"Geniet ervan."

Benieuwd naar het volgende interview? Elke maand verschijnt een nieuw interview met een bestuurslid. De volgende keer is Commissaris Onderwijs en Carrière Vanessa de Castro Navarro aan de beurt! Dus houd de website alibicode.nl in de gaten of kijk op de Facebookpagina van Corpus Delicti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *