Eten bij… Maikel Tuit


Dat Maikel weet hoe het is om een vereniging te leiden heeft hij vorig jaar wel laten zien, maar heeft hij in de keuken ook de touwtjes in handen? De Alibi ging op pad om dit uit te zoeken.

Op een gure woensdagavond belde ik aan op de Klikspaanweg. Maikel had voor de gelegenheid een nette trui aangetrokken. Er werd nog snel een dinerkaars op tafel gezet en toen kon het feest beginnen..

Een koude Hertog Jan maakte het tot een complete beleving”

Terwijl huisgenoten op de achtergrond voor de nodige sfeer zorgden, haalde onze chef-kok de eerste gang uit de oven: nacho’s met gesmolten kaas. De nacho’s waren krokant van smaak en de combinatie met gesmolten kaas zorgden voor een prettige textuur in de mond. De nacho’s werden opgediend met zowel crême fraiche als chilisaus, zodat verschillende smaken afgewisseld konden worden. Een koude Hertog Jan maakte het tot een complete beleving.

Veel tijd om na te genieten van het voorgerecht had ik niet, want Maikel dook alweer de keuken in. Het hoofdgerecht was een Black Angus-burger met zoete aardappelfriet. Zo maakten we de overstap van de Zuid-Amerikaanse naar de klassieke Noord-Amerikaanse keuken, een gewaagde stap die erg goed uitpakte. De malse burger bevond zich op een zacht bolletje die rijkelijk belegd was met onder andere sla, tomaat en ui. Een welkome vitamineboost voor studenten in deze koude wintermaanden. Verder werd het broodje afgemaakt met een goede plak cheddarkaas en knapperige bacon. Je kan merken dat Maikel weet wat hij doet. De zoete aardappelfriet was vers gesneden en de besprenkeling met verschillende kruiden zorgden voor een heerlijk bijgerecht.

“Gelukkig mocht dat de pret niet drukken, want onze gastheer toverde een fles whisky tevoorschijn.”

Voor de derde gang bleven we op het westelijk halfrond. Dat Maikel een man van de wereld is weten sommigen van jullie misschien wel, maar wisten jullie ook dat hij Antilliaanse roots heeft? Voor dit recept is hij deze roots gevolgd wat hem tot het volgende gerecht heeft gebracht: ice cream soda. Helaas vulden de eerste twee gangen zo goed, dat we niet aan dit toetje zijn toegekomen.

Gelukkig mocht dat de pret niet drukken, want onze gastheer toverde een fles whisky tevoorschijn. We verplaatsten ons naar de fusie waar we genoten van de avonturen van onze favoriete koppels uit Temptation Island. De uurtjes vloeiden in elkaar over en er werd nog een glaasje ingeschonken. Serieuze en minder serieuze gesprekken wisselden elkaar af tot het tijd was om naar huis te gaan. Al met al was het was een enerverende avond waarbij niet alleen de smaakpapillen geprikkeld werden, maar ook de ziel gevoed werd. Ik wil Maikel Tuit bedanken voor deze avond en hem succes wensen in de strijd voor de titel van MasterChef van CoDe!

Ben jij benieuwd naar de volgende editie van ‘Eten bij…’ of wil je ons uitnodigen bij je thuis om voor ons te koken? Neem dan een kijkje op alibicode.nl. Aan het eind van het jaar maken we bekend wie de nieuwe MasterChef van CoDe wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *