Floor en haar ‘VO!-verbod


"Tentamens kan je herkansen, (CoDe-)feestjes niet."

Zou je jezelf kort kunnen voorstellen?
“Ik ben Floor en ik ben penningmeester bij Corpus Delicti, studievereniging der criminologie te Leiden. Ik ben 21 jaar en ik ben derdejaars criminologiestudent en derdejaarslid bij Augustinus. Ik kom uit Rotterdam, maar woon nu met veel plezier in het mooie Leiden.” 

Wat is je functie en welke werkzaamheden horen daarbij?
“Ik houd me als penningmeester bezig met de volledige financiën van de vereniging. Daar horen begrotingen, declaraties en subsidieaanvragen bij. Met dit laatste hebben we al veel geld binnen gehaald voor CoDe. Verder doe ik de Studiereiscommissie (StuCo) en de Acquisitiecommissie. Ik vind het leuk om me bezig te houden met geld (en om het uit te geven), om zo toffe dingen voor CoDe neer te zetten.”

“Tijdens zo’n jaar kom je erachter wat je wel en niet leuk vindt om te doen.”

Wat vind je tot nu toe van je bestuursjaar?
“Episch. Ik vind het tof om met het hele bestuur samen dingen te doen en te organiseren. Je hebt intensief contact met veel nieuwe mensen en instanties.”

Kom je naast zo’n druk jaar nog aan studeren toe?
“Het is lastig om te combineren, juist omdat het zo leuk is om bestuur te doen. Vooral tijdens de tentamens merk ik dit. Tijdens zo’n jaar kom je erachter wat je wel en niet leuk vindt om te doen. Van te voren keek ik een beetje op tegen een baan, maar nu heb ik juist zin om te gaan werken.”

“Netflix en borduren is heel rustgevend.”

Heb je nog hobby’s?
“Mijn cordial bij Augustinus. Ik zie ze niet meer elke week, maar ik probeer het wel. Verder heb ik vorig jaar gevolleybald, maar dit jaar heb ik nog niet gesport (behalve tijdens het nachtvolleybaltoernooi). Ik had heel veel spierpijn daarna. Volgend jaar wil ik het wel weer oppakken. Wat ik ook heel leuk vind om te doen is borduren. Mijn oma heeft mij dit geleerd. Netflix en borduren is heel rustgevend.”

[Ze laat een voorbeeld van één van haar werken zien en het ziet er echt tof uit!]

"Als ik ergens passie voor heb, dan ga ik daar vol voor."

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?
“Als ik ergens passie voor heb, dan ga ik daar vol voor. En daar sleep ik dan andere mensen in mee. Mijn slechte eigenschap is dat ik totaal geen tijd kan inschatten. Ik heb dan in mijn hoofd dat ik me in drie minuten kan aankleden, maar dan duurt het toch langer.”

Heb je een rare gewoonte?
“Wanner ik uit ga en moe word, maar nog niet naar huis wil, doe ik heel even mijn ogen dicht op de wc. Daarna kan je er weer helemaal tegenaan. Super handig!”

Wat is je favoriete drankje?
“Bier! Maar ik ben wel in de loop van het jaar koffie gaan drinken. Met de nodige druk van Tim Driebergen en Joël Zuidema. Ik moet alleen niet te veel drinken, want dan ga ik shaken. Bier is natuurlijk het mooiste wat er is. Toen we in Dublin waren met de Korte Reis zijn we naar de Guinness-brouwerij geweest. Dat was een hele toffe ervaring om op die locatie zo’n vers biertje te drinken.”

Wat is je favoriete kroeg in Leiden?
"Stoooooorm!!"

Wat is het beste middel tegen een kater?
“Ik denk dat CoBo’s [constitutieborrels, red.] perfect laten zien hoe je om moet gaan met een kater. Je piekt vroeg, waardoor je vroeg gaat slapen en de volgende dag niet met een kater wakker wordt. Dus genoeg slapen. Verder helpt water drinken natuurlijk ook. En gezellig met andere mensen die ook brak zijn op de bestuurskamer chillen.”

Het welk bestuurslid zou jij het liefst op een onbewoond eiland stranden?
“Ik ga met met Myrthe mee. Zij zorgt ervoor dat we niet doodgaan. Daar is ze te positief en enthousiast voor. Verder doet ze er alles aan zodat we daar weg kunnen, dan kan ik lekker chillen.”

Waarmee kan je jouw bestuur helemaal gek maken?
“Ik zeg te pas en te onpas het woordje ‘Vo! Ik mag het nu alleen nog maar zeggen bij de woorden: CoDe, oranje, Vijftien en Absoluut (mijn cordial) en bij gratis borrels.”

[Mees voegt hieraan toe dat ze het bestuur in positieve zin gek kan maken met het feit dat ze CoDe echt op één heeft staan. “Ze zit vaak wel het langst op de bestuurskamer”.]

Heb je nog een mooie wijsheid die je met ons wil delen?
“Tentamens kun je herkansen, (CoDe-)feestjes niet.”

Benieuwd naar het volgende interview? Elke maand verschijnt een nieuw interview met een bestuurslid. De volgende keer is commissaris media Amit Liebregts aan de beurt! Dus houd de website alibicode.nl in de gaten of kijk op de Facebookpagina van Corpus Delicti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *