Mailende Myrthe


“Als ik iets wil, dan ga ik dat ook echt doen.”

Kun je jezelf kort voorstellen?
“Ik ben Myrthe Hagemans, ik ben nu 20 jaar en ik ben derdejaars criminologiestudent en derdejaars lid van CoDe. Ik ben veel bezig met hockey, CoDe en mijn huis. Want ik heb een super leuk huis!”

Wat is je functie binnen CoDe en welke werkzaamheden horen hierbij?
“Ik ben secretaris. Mijn taken zijn het bijhouden van de mail, het coördineren van twee commissies, in mijn geval zijn dit de LuCo [Lustrumcommissie red.] en de NCIS [Nieuwe Criminologen in Spé, ook wel bekend als de Eerstejaarscommissie, red.]. Verder ben ik verantwoordelijk voor de bestuursactiviteiten die ik altijd samen met een ander bestuurslid organiseer. Dit vind ik heel leuk om te organiseren. Verder regel ik de in- en uitschrijvingen en notuleer ik tijdens de bestuursvergadering. En ik heb mezelf dit jaar verantwoordelijk gemaakt voor de promotieartikelen, zoals de Doppers.”

"Het geeft een voldaan gevoel als de mailbox weer leeg is."

Wat vind je het leukste aan je functie?
“Eigenlijk alles wat ik moet doen bevindt zich in mijn mail. Soms kijk ik er tegenop om hieraan te beginnen, maar het geeft een heel voldaan gevoel als de mailbox weer leeg is. Verder vind ik het leuk dat je door het notuleren actief bezig bent tijdens de vergadering. En weer de bestuursactiviteiten, het is leuk om naar die projecten toe te werken.”

"Ik zie het als een 'verantwoord tussenjaar'."

Kom je naast zo een druk jaar nog aan studeren toe?
“Ik denk dat ik wel  minder studeer dan gemiddeld.  Hoe meer ik er met mijn bestuur bezig ben, hoe leuker ik het vind. Ik merk dat ik er dan veel meer uithaal voor mezelf. Ik zie het als een 'verantwoord tussenjaar'. Ik richt me specifiek op bepaalde vakken die ik wel wil halen. De komende periode wordt bijvoorbeeld druk voor mij.”

Heb je nog hobby’s?
“Ik ben veel bezig met hockey, zowel spelen als coachen. Verder heb ik een baantje bij de buitenschoolse opvang. Dit past goed in mijn rooster, omdat het in de middag is. Ik vind dit heel leuk om te doen, omdat het totaal anders is. Daarnaast ben ik heel blij met mijn huis. We doen veel dingen samen. Dat is lekker thuis komen.”

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?
“Een slechte eigenschap van mij is dat ik soms te veel wil. Het nadeel hiervan is dat je dan sommige dingen maar half kunt doen. Verder kan ik ergens heel enthousiast over zijn. Dit kan dan botsen met wat rustigere mensen. Ik probeer hier wel op te letten en ik heb het gevoel dat dit beter gaat dit jaar. Mijn goede eigenschappen sluiten hierop aan. Als ik iets wil, dan ga ik dat ook echt doen. Dat merk ik ook bij de rest van het bestuur. Verder ben ik sociaal. Dat is erg handig in het bestuursjaar: zo kun je makkelijk contact leggen met mensen. Ik ben niet bang om op mensen af te stappen.”

"In mijn huis ben ik een soort van adviesbureau voor chocola."

Heb je een rare gewoonte?
“Ik heb altijd chocola in huis. Ik eet er vaak niet zelf van, maar ik heb het wel altijd klaar liggen. In mijn huis ben ik een soort adviesbureau voor chocola. Mijn huisgenoten komen dan naar mij toe als ze het nodig hebben.”

Wat is je favoriete kroeg in Leiden?
“De Kroeg. Oh nee.. Storm natuurlijk (dat moet ik zeggen toch?). Storm omdat het onze stamkroeg is en we er met CoDe de leukste tijden beleven. Met mijn huis ga ik vaker naar De Kroeg.

Wat is het beste middel tegen een kater?
“Dit heb ik vorig jaar geleerd in Gent tijdens de liftwedstrijd. We kregen in een brouwerij een rondleiding waarbij de gids vertelde wat het beste katermiddel is. Hij zei dat je ’s avonds vooral veel water moet drinken en de dag erna iets van Aquarius.  Als skeere student maak ik dat natuurlijk gewoon zelf. Ik maak dan limonade en doe er een snufje zout doorheen. Het werkt best wel goed. Mijn persoonlijke tip is dat je naar buiten moet gaan en niet zielig in je bed moet blijven liggen. Hoe verleidelijk het ook is.”

Met welk bestuurslid zou jij het liefst op een onbewoond eiland stranden?
“Ik had me stiekem al voorbereid op zo’n soort vraag. Ik denk dat ik Vanessa zou kiezen. Ze is meestal heel serieus, maar ik denk dat als ik met haar op een onbewoond eiland zou stranden en we daar dan gin-tonics gaan drinken, dat ik dan allerlei dingen over haar te weten kom die ik anders niet te weten zou komen. Verder neemt zij altijd overal haar telefoon op. Zonder dat je het door hebt is ze dan in één keer in het Portugees aan het praten in haar telefoon. Dit komt denk ik goed van pas op een onbewoond eiland. Je zit dan sowieso safe.”

Heb je nog een mooie wijsheid die je met ons wil delen?
[Deze lifehack demonstreerde Myrthe al even aan het begin van het interview en op verzoek van de redacteur deelt ze deze met jullie.] “Je kunt een gekookt eitje heel makkelijk pellen door een stukje van de boven- en onderkant af te halen. Je houdt hem dan aan de schil vast en blaast dan op één van de uiteindes. Het eitje floept er dan als het ware uit. In het restaurant verkopen ze eitjes voor 30 cent, dus iedereen kan dit trucje gewoon op het KOG doen.”

Benieuwd naar het volgende interview? Elke maand verschijnt een nieuw interview met een bestuurslid. De volgende keer is penningmeester Floor Kamminga aan de beurt! Dus houd de website alibicode.nl in de gaten of kijk op de Facebookpagina van Corpus Delicti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *