De grote Alibi-vuurwerktest


Twee afgevaardigden van de Alibi-commissie hebben op een koude decemberavond weer en wind doorstaan om voor jullie uit te v(l)ogelen wat het beste vuurwerk is om het jaar mee af te sluiten. Vanwege het beperkte budget (en omdat Anouk eigenlijk bang is voor vuurwerk) beperkt deze recensie zich tot kindervuurwerk van geselecteerde winkels.

De gebruikte pakketten zijn:

  • Street mixpakket (Lidl) (prijs: €2,99)
  • Junior vuurwerkpakket (Intertoys) (prijs: €1,99)
  • Vuurwerkpakket (HEMA) (prijs: €3,-)
  • XL Sterretjes (Blokker) (prijs: €0,99)

Sterretjes
Wie wordt er nou niet vrolijk van deze rakkers? Je kunt ze niet alleen gebruiken met oud en nieuw, maar gewoon het hele jaar door. Ze kunnen dienst doen als decoratie op taart, ijs of spareribs of je steekt ze af als je je tentamen hebt gehaald. Zie hieronder de resultaten. De cijfers zijn op een schaal van 1 tot en met 10.

  Intertoys HEMA Lidl Blokker (XL)
Duur 43 seconden 45 seconden 36 seconden 3 minuten (!)
Geluid 6,5 6 7 7
Esthetiek 6 6 6,5 8
Gebruiksgemak 7 5 5 8
Veiligheid 8 8 10 (extra verpakking) 8
Eindoordeel 6,9 6,3 7,1 7,75

Knalerwten
De volgende categorie vuurwerk die getest werd, waren de knalerwten. Deze kleine zakjes vol genot, zorgden voor veel knalplezier. Zie hieronder de testresultaten.

  Intertoys HEMA Lidl
  Normaal Color Pop Pop Normaal XL  
Geluid 6,5 7 6 7 8,5
Esthetiek 6 8 6 8 6
Gebruiksgemak 7 6 7 5 7
Veiligheid 8 7 8 8 8
Eindoordeel 6,9 7 6,8 7 7,1

Morning glory
Naast het reguliere sierplezier hebben we ook minder regulier vuurwerk zoals de morning glory getest. Deze vrolijke unit zorgde bij Anouk voor de nodige angst, maar vooral ook voor veel plezier. Het was een combinatie van een fakkel, sterretjes en knetters die zijn weerga niet kent. Anouk omschreef het als “verrassend”.

Party poppers
De Lidl voorzag ons van zowel grote als kleine poppers. Deze zorgden na een lichte anticlimax voor het nodige vertier. Het verschil tussen de twee is dat de grote versie snippers als inhoud had en de kleine slierten als inhoud had. Ook de HEMA en Intertoys hadden poppers in hun pakket zitten. Ook dit was een genot om naar te kijken.

Al met al kunnen we zeggen dat het een geslaagde test was. Persoonlijk ging voor mij een Alibi-droom in vervulling en Anouk heeft haar grenzen verlegd door meer vuurwerk dan sterretjes af te steken. Het was ons een waar genoegen en we hopen dat iedereen een mooi oud en nieuw heeft. Namens de Alibi alvast een gelukkig nieuwjaar gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *