Christmas Killers


Hét moment waar de hele familie gedurende het jaar naartoe heeft kunnen leven is bijna aangebroken:  KERSTMIS! Echter, blijkt dat in sommige families de nodige spanningen wel eens flink kunnen oplopen tijdens dit oh zo beruchte “avondje gezelligheid”. Broers die elkaar in tijden niet hebben gesproken of een tante die zich nogal afzijdig hield het afgelopen jaar. Pas maar op want voordat je het weet kan die vreedzame witte kerstavond zomaar ineens veranderen in een nogal bloederig feestje. Zo konden de volgende killers er zeker wat van.

Covina murder 2008
Dat sommige kinderen bang zijn voor de kerstman is na deze zaak wel enigszins te begrijpen. Toen in 2008 de 45-jarige man Bruce Pardo verkleed als kerstman aanklopte bij het huis van zijn schoonfamilie in Californië, liep het flink uit de hand. Gewapend met vier handvuurwapens begon hij direct op de 25 feestvierders te schieten, waarbij er negen doden vielen. Het eerste slachtoffer was een negenjarig meisje dat hij recht in het gezicht schoot toen ze hem wilde begroeten. Na vervolgens brand te hebben gesticht probeerde Pardo te vluchten. Maar met derdegraads brandwonden mislukte zijn plan om met 17.000 dollar cash op zak het vliegtuig te nemen en te vluchten. Uiteindelijk pleegde hij zelfmoord. De motivatie voor zijn actie? Een nogal vergaande wraakhandeling tegen zijn ex, de scheiding was sinds een paar dagen voor kerst definitief rond.

Charlie Lawsons murders 1929
Dat er soms familiegeheimen rondspoken is al wel langer dan vandaag een bekend gegeven, zo ook in deze gruwelijke moordzaak uit de VS. Nadat Charlie Lawson zijn vrouw en zeven kinderen meegenomen had om voor kerstoutfits te shoppen, bleken deze uiteindelijk toch niet bestemd te zijn voor een al te feestelijke aangelegenheid. Charlie begon op kerstavond namelijk met het afslachten van zijn eigen familie, zelfs zijn kleinste dochtertje van vier maanden. Zijn motief? Een stiekeme affaire met een van zijn dochters had geresulteerd in een zwangerschap bij haar. Hij kon dit geheim niet langer dragen en beroofde zichzelf als laatste van het leven.

Geluidsoverlast 2016
Een paar drankjes tijdens kerst kunnen ervoor zorgen dat het geluidsniveau iets te hoog wordt opgevoerd, echter liep het in deze zaak in Nederland behoorlijk uit de hand. Marlon D. ergerde zich namelijk zodanig aan de geluidsoverlast van zijn 61-jarige buurman dat hij bij hem langs ging. Na wat duwen en trekken eindigde de situatie in 7 messteken en de dood van de buurman. Het was ‘zelfverdediging’ volgens Marlon D.  Maar dit kon er bij de Officier van Justitie echter niet in. Hij eiste dan ook 5 jaar cel en TBS met voorwaarden.  

Kerst verloopt dus lang niet altijd even harmonieus als je had gehoopt. Van te voren is het altijd maar even afwachten of de spanningen niet al te ver oplopen. Iedereen heeft immers liever een witte, dan een rode kerst toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *