Wie is de MasterChef van CoDe?


Eten bij... Van Eeten

Dit studiejaar gaat de Alibi langs bij leden om hun kookkunsten te proeven en te beoordelen maar natuurlijk ook om met hen te kletsen en te achterhalen wat leden naast hun studie bezighoudt. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden door te mailen naar alibi@codeleiden.nl. Dit keer zijn we te gast bij Kelly van Eeten.

Allereerst wat meer over Kelly: Kelly is twintig jaar oud en derdejaars student. Ze is een echte nuchtere Brabander uit Gemert maar woont nu alweer twee jaar in Leiden. Naast haar studie heeft ze stage gelopen bij John van den Heuvel en momenteel is ze werkzaam bij de Politie Leiden als Student Ambassadeur. Ook is ze geregeld in de keuken te vinden om nieuwe gerechten uit te proberen voor haar blog: Leidse meisjes in de keuken. Op deze blog plaatst zij zowel recepten als restaurantreviews. Dus mocht je nog niet weten wat je vandaag gaat eten of ben je benieuwd naar wat leuke restaurants in de buurt? Neem dan een kijkje op haar blog.

Wat staat er op het menu?
De tafel in Kelly’s kamer is gezellig opgedekt en het drinken is al ingeschonken. Kelly heeft voor ons moussaka gemaakt. Dit is een Griekse ovenschotel met onder andere aubergine, aardappelschijfjes en ui. Na wat geklets wordt de ovenschotel uit de oven gehaald en deze ruikt al heerlijk. Voor iedereen wordt er een portie opgeschept en voor de grote eters onder ons een extra portie. Naast dat het gerecht erg lekker smaakt, is dit ook een voedzaam recept vanwege de groentes. En ja, ook als student hebben we die groentes natuurlijk nodig om onder andere weerstand op te bouwen voor wanneer deze het hardst nodig is: de tentamenperiode.

Om het etentje af te sluiten (en misschien wel om extra indruk te maken op de Alibi) staat er nog een toetje op ons te wachten. Het toetje is panna cotta met aardbei, wat oorspronkelijk uit de Italiaanse keuken komt. Het wordt geserveerd in een leuk glas wat erg uitnodigend is. De panna cotta smaakt lekker fris en de aardbei geeft hier net een zachte smaak aan.

Na het toetje zijn de buikjes rijkelijk gevuld en is het tijd om afscheid te nemen. Graag willen wij Kelly bedanken voor de lekkere maaltijd en de gastvrijheid. Na de reeks van eten bij… zullen wij bekend maken wie de MasterChef van CoDe wordt. Vind jij het leuk om ons te ontvangen en een lekkere maaltijd te koken? Meld je dan aan en wie weet ben jij wel de MasterChef van CoDe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *