De beste snacks tijdens College


Maandagochtend. De wekker gaat, het lijkt wel midden in de nacht en je snoozet nog even lekker door. Uiteindelijk wordt dat dus telkens opnieuw haasten om op tijd in je hoorcollege te zitten. Ontbijt vergeten, lunch vergeten mee te nemen en een dag vol colleges waar geen einde aan lijkt te komen. Om dit leed allemaal iets dragelijker te maken, geeft de Alibi jou vandaag de gouden tips voor de ideale snacks om te nuttigen wanneer je colleges niet meer vol te houden lijken.

Soep
Lekker en makkelijk en voor een prikkie te verkrijgen in het KOG-restaurant of Juridisch Cafe. Extra pluspunt; lekker warm, voor als ze weer eens “vergeten” zijn de kachels aan te draaien op het KOG.

Brownie
En dan vooral die goddelijk lekkere uit het Juridisch Cafe. Go hard or go home. Als je het doet moet je het goed doen, goed fout dus. Niet de gezondste optie, wel zeker de lekkerste.

Instant Noodles
Vergt iets meer werk, maar dan heb je ook wat. Bij de koffieautomaat even een bekertje heet water aanschaffen, over je noodles gieten en klaar ben je. Voor de wat grotere trek.

Banaan (of ander fruit)
Voor de studenten onder ons die bovenstaande opties toch niet echt in hun dieet vinden passen. Extra pluspunt; geeft een energieboost. Doe je die hoorcollegedocent ook nog een plezier.

Groente met dip
Vergt iets meer voorbereiding, maar zo komt je bikinibody wel iets dichterbij. Snijdt van tevoren wat wortel/komkommer/selderij in reepjes en neem hiernaast een bakje hummus of kruidenkaas mee. Verbloemd die veel te gezonde smaak en zo kom je toch aan je dagelijkse portie groente.

Een grote kop koffie
Niet echt een snack, maar voor veel van ons wel van cruciaal belang. Wel een extra tip; haal hem in het Juridisch cafe. Die uit de automaten hebben een aantrekkelijke prijs, maar voor de smaak kun je ze beter laten staan.

Chips
Wel lekker, niet zo praktisch. Met je geknaag geef je de docent wel een leuke subtiele hint dat zijn tijd er bijna op zit.

Vers Belegd Broodje
Maak je lunch net even iets specialer met een lekker broodje van bijvoorbeeld Drs. A, Leidsch Beleg of gewoon uit het KOG restaurant. Het luxe gevoel van uit lunchen, maar dan een iets minder huilende portemonnee.

Daarnaast doen de huis-tuin en keuken koekjes, snoepjes, snoeptomaatjes of de old school boterham het natuurlijk ook nog altijd goed. Maar voor de dagen waarop je denkt: ik doe eens gek! is er dus ook genoeg keus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *