Een vleugje sarcasme, een brede lach en flinke dosis optimisme: dit is commissaris Angela de Boer


"Ik houd van wijn. Ik begin de dag met een flesje wijn en dan weer na de lunch."


Kan je jezelf kort voorstellen?
"Ik ben Angela de Boer en ik ben 20 jaar oud. Ik ben nu tweedejaars student. Ik heb een zusje van achttien jaar. Ze is maar één jaar en twee maanden jonger dan ik. Haha best heftig, maar wel heel leuk. Al kan ik nu natuurlijk niet zeggen dat ik dit niet leuk vind. Verder houd ik van sporten, ik doe het nu alleen niet zo heel veel. Ik heb lang gehockeyd, maar met een bestuursjaar is dat niet mogelijk. Volgend jaar wil ik wel weer heel graag gaan hockeyen of volleyballen. Verder houd ik van series kijken en witte wijn drinken. En avocado’s eten."

Wat is jouw functie binnen het Bestuur en waar houd jij je voornamelijk mee bezig?
"Ik ben Commissaris Activiteiten en hierbij stuur ik veel commissies aan: Het A-Team, de BoeF, StuCo en NCIS. Ik heb veel vergaderingen met eigen commissies, maar ook met andere verenigingen of personen. Bijvoorbeeld voor het interfacultaire feest dat laatst is geweest."

Wat vind je het leukste aan je functie?
"De diversiteit. Het A-Team is vrij formeel, met de BoeF hebben we leuke feesten, met de StuCo organiseren we een hele vette reis en met de NCIS zetten we een ontzettend leuk eerstejaarsweekend neer. Het is allemaal heel anders en dat is tof!"

Wat vind je tot nu toe van je Bestuursjaar?
"Niet leuk. Nee grapje, haha, heel leuk! In het begin vond ik het wel een beetje lastig, ik had heel weinig vrije tijd. Nu vind ik vrije tijd juist moeilijk, ik wil altijd iets doen. Als ik even niets te doen heb, bel ik het bestuur voor wijn en series of theeavondjes, of gewoon allebei."

"Als ik even niets te doen heb, bel ik het bestuur voor wijn, series of theeavondjes."

Hoeveel studiepunten heb je tot nu toe gehaald?
"Dit jaar 20. Ik heb Theoretische Criminologie laatst gehaald. Ook heb ik mijn P binnen."

Wat vind je het leukste vak binnen de opleiding?
"Ik vond Politie en Rechtshandhaving heel leuk. Theoretische Criminologie en Methoden en Technieken niet!"

Heb je een tatoeage?
"Joël en ik waren op een CoBo en toen hadden we het erover dat we een tattoo zouden nemen van het CoDe-logo. Ik zou hem niet écht nemen, maar het idee is leuk. Waar het idee van Joël vandaan komt dat ik hem op mijn kont zou zetten, geen idee!"

Wat is je grootste angst?
"Camembert. Voor vragen kan je bij Joël en Maikel terecht."

"Mijn grootste angst is camembert."

Wat is jouw guilty pleasure?
"Naar het casino gaan. Ik ga niet elke week, maar ik vind het wel leuk. Vooral poker, roulette en blackjack is tof!"

Wat vind jij het lekkerste drankje?
"Ik houd van wijn. Ik begin de dag met een flesje wijn en dan weer na de lunch (red. dit was een grapje natuurlijk). Ik houd ook van tiramisulikeur. Door de koffie is dat heel lekker."

Waar kun je jou ’s nachts voor wakker maken?
"Tiramisu!"

"Heel veel mensen denken dat we een relatie hebben of krijgen. Maar vorige week dacht iemand dat ik een relatie had met Maikel. Stiekem heb ik een relatie met beide."

Wie binnen CoDe is jouw droomvrouw of man?
"Ik moet wel Joël zeggen, hij noemde mij ook. Sommige mensen denken dat we een relatie hebben of krijgen. Maar vorige week dacht iemand dat ik een relatie had met Maikel. Stiekem heb ik een relatie met beide."

Waar kan de rest van het Bestuur jou helemaal gek mee maken?
"Ik ben niet zo heel snel gek te krijgen en ook niet zo vaak chagrijnig. Al is het wel heel irritant dat Iris en Femke altijd mijn eten jatten, omdat ze overal een hapje van willen. En soms kan m’n bestuur me wel echt gek maken met eindeloze discussies. Dan kunnen ze maar niet ophouden over een bepaald onderwerp. Dan ga ik meestal maar iets anders doen haha, zoals de nieuwsbriefstukjes schrijven die ik altijd vergeet."

Wie van jouw Bestuur zou jij bellen als jij te dronken bent om thuis te komen?
"Maikel, Joël en Femke niet. Zij hebben me al eens in de steek gelaten, haha. Nine en Iris die hebben me al weleens geholpen, die komen mij wel helpen."

"Ik ben niet zo heel snel gek te krijgen en ook niet zo vaak chagrijnig."

Naast wie van jouw bestuursleden zie je jezelf het eerste wakker worden?
"Allemaal! Lekker bij mij logeren. Het is krap, maar heel leuk."

Hoe is het om de jongste in het bestuur te zijn?
"Wel prima, ik heb er totaal geen last van. Eigenlijk is het een voordeel, ik ken weer leden uit het tweede jaar. Niemand heeft er problemen mee en het valt ook niet echt op. Al ben ik soms wel een beetje het onschuldige meisje."

Wat is jouw beste katertip?
"Ik heb altijd heel veel honger met een kater. Dus veel eten."

Heb je tot slot nog een levensles voor de lezers?
"Dit is mijn lievelings cliché lijfspreuk: ‘You can’t buy happiness, but you can buy wine and that’s kind of the same thing.’"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *