Thee in een groot bed met Disneyfilms: ontmoet commissaris Iris Veerbeek


"Ik heb ook heel vaak gedroomd dat we met het hele bestuur in zo’n groot bed Disney films zitten te kijken. Naast ons zat dan een gat in de grond met glijbaan waar we vanaf konden glijden."


Kan je jezelf voorstellen? 
“Ik ben Iris Veerbeek, ik ben 21 jaar en derdejaars criminologie student. Ik heb twee zusjes en twee katten. Ik houd van series kijken, lezen en koken. Ook luister ik graag naar muziek, voornamelijk rockmuziek.”

Wat is jouw functie in het Bestuur en wat doe je zoal?
“Ik ben Commissaris Onderwijs en Carrière. Ik heb vier commissies: de Cops, de BUIT, de CEL en de KMaR (mastercommissie). Ik onderhoud veel contacten binnen de universiteit en met andere studieverenigingen. En ik heb heel veel commissie-uitjes en vergaderingen elke week. Daar ben ik toch wel de meeste tijd aan kwijt.”

"Het liefst sta ik elke dag om 8 uur op en stop ik om 5 uur weer, maar dat is onmogelijk."

Wat is het leukste aan je functie?
“Ik leer heel veel mensen kennen, zowel binnen als buiten de universiteit, maar dat is denk ik iets wat je sowieso hebt wanneer je in het Bestuur zit.” 

Wat vind je tot nu toe van je bestuursjaar?
“Het is écht fantastisch, maar wel echt heel vermoeiend. Ik kan niet zo goed tegen het onregelmatige leven. Het liefst sta ik elke dag om 8 uur op en stop ik om 5 uur weer, maar dat is onmogelijk. Toch is het geweldig om te doen.” 

Hoeveel studiepunten heb je tot nu toe gehaald?
“10 punten dit jaar, de afgelopen jaren heb ik alles in een keer gehaald.”

Wat vind je het leukste vak binnen de opleiding?
“Rechtspsychologie, zeker weten! Ik vond Theoretische Criminologie ook heel leuk.” 

"Ik ga naar de studieadviseur en de loopbaancoach, dat kan ik iedereen aanraden."

Heb je als Commissaris Onderwijs en Carrière nog tips voor de keuze na de bachelor? 
“Nee, ik zit er zelf compleet mee in de knoop. Het is echt gênant, maar ik weet het allemaal nog niet. Ik ga dus naar de studieadviseur en de loopbaancoach, dat kan ik iedereen aanraden. Bereid je goed voor op de arbeidsmarkt, door bijvoorbeeld veel naar werkbezoeken te gaan.”

Heb je een tatoeage? 
“Nee nog niet. Ik wil een kruisje op mijn linkerenkel, maar ik stel het uit. Het is te duur, anders had ik hem al wel gehad.”

Wat is jouw guilty pleasure?
“Vampire diaries kijken. Ik heb het nieuwste seizoen al helemaal gezien. En ik heb er nog één, namelijk met sokken aan slapen.”

Wat is je favoriete drankje?
“Thee. Sowieso thee. Ik heb thuis denk ik iets van 15 of 20 soorten thee. Ik heb mezelf zelfs een quotum opgelegd, ik mag niet meer dan 10 doosjes thee in mijn kast hebben liggen, maar dat lukt nog niet zo goed. Ik heb voor mijn verjaardag alweer vier nieuwe smaken gekregen. Ik heb ook een vast ritueel: ’s ochtends moet de theesmaak een beetje neutraal zijn, earl grey bijvoorbeeld. De rest van de dag maakt het niet zoveel uit. In de winter drink ik meer kruidenthee, maar in de zomer wat meer groene en bloemige thee.”

Waar kun je jou ’s nachts voor wakker maken? 
“Echt nergens voor, dan word ik chagrijnig. Dat moet je gewoon niet doen!”

"Ik mag van mezelf niet meer dan 10 doosjes thee in mijn kast hebben liggen, maar dat lukt nog niet zo goed."

Wie binnen CoDe is jouw droomvrouw of man?
“Dat is niet zo heel moeilijk. Er zitten maar twee mannen in het bestuur. Maikel drinkt melk en suiker in zijn koffie en kan bovendien geen bier adten. Joël blijft dus over.”

Waar kan je jou helemaal gek mee maken?
“Onduidelijke WhatsApp-gesprekken, daar ga ik best wel bad op. Gesprekken op WhatsApp komen soms anders over dan ze bedoeld zijn. Het helpt om meer smileys te sturen, want dan is het duidelijker hoe iets bedoeld is.” 

Wat vind je het meest irritante aan de andere bestuursleden?
“Niet op tijd komen, dat vind ik echt vervelend.”

"Mijn droomman binnen CoDe? Maikel drinkt melk en suiker in zijn koffie en kan geen bier adten, dus dan blijft Joël over."

Wie van jouw Bestuur zou jij bellen als jij te dronken bent om thuis te komen?
“Ik zou iedereen wel kunnen bellen, behalve Maikel. De kans is groot dat als ik te dronken ben om thuis te komen, hij dat ook is.” 

Naast wie van jouw bestuursleden zie je jezelf het eerste wakker worden?
“Naast Angela, daar ben ik al meerdere keren wakker geworden. Ik heb ook heel vaak gedroomd dat we met het hele bestuur in zo’n groot bed Disneyfilms zitten te kijken. Naast ons zat dan een gat in de grond met glijbaan waar we vanaf konden glijden.” 

Wat is jouw beste katertip?
“Alleen maar in bed liggen en thee drinken. Nee, ik weet het eigenlijk niet zo goed. Ik heb het weleens opgezocht, het schijnt dat je asperges en zalm moet eten, maar dat is hartstikke duur.”

Wil je nog iets tegen de lezers zeggen?
“We organiseren een super leuk symposium over rechterlijke dwalingen op 6 maart, dus jullie moeten allemaal komen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *