Een creatieve slaapkop die midden in de nacht op avontuur wil: ontmoet commissaris Nine van Eerde


“Alleen al door zo’n dwangbuispak wil ik nooit op het verkeerde pad belanden!”

Kun je je even kort voorstellen?
“Ik ben Nine van Eerde. Ik ben 20 jaar, derdejaars en kom uit Utrecht, maar sinds twee jaar woon ik in Leiden. Ik volleybal met veel plezier bij SKC en volg cursussen bij het LAK (Leids Academisch Kunstcentrum, red.), zoals tekenen, schilderen, zeefdrukken en blauwdrukken."

Wat is jouw functie binnen het bestuur en wat houdt je functie in?
“Ik ben Commissaris Media. In mijn functie breng ik het gezicht van de vereniging naar buiten met verschillende commissies, zoals de Alibi, de Almaniak, FBI en ME. Ook ben ik coördinator van de Douane, de reiscommissie. Verder houd ik de website en sociale media van CoDe bij.”

Wat is je leukste commissie, toevallig de Alibi?
“Iedere commissie is leuk op zijn eigen manier. Bij de ene commissie ben je coördinator en houd je iedereen een beetje in het gareel. Bij andere commissies doe ik gewoon lekker mee. Eigenlijk is het meestal wel een combinatie van beide.”

Wat vind je het leukste aan de functie Commissaris Media?
“Er is veel ruimte voor eigen inbreng van commissieleden, ik ben daar heel vrij in. Je bouwt in een jaar veel op met je commissies en dat is tof. Zo ontstaan er ook artikelen, ontwerpen of activiteiten waar ik zelf nooit op gekomen was.”

“Je bouwt in een jaar veel op met je commissies en dat is tof.”

Wat vind je tot nu toe van je bestuursjaar?
“Het is een heel bijzonder jaar en het gaat veel te snel. We zijn nu alweer op zoek naar het Vijftiende! In het begin is het heel spannend en vraag je je af of het allemaal wel gaat werken. Ik merk nu dat commissies ook zelfstandig kunnen draaien en daar kan ik trots op zijn.”

Hoeveel studiepunten heb je tot nu toe gehaald?
“In totaal 95, dus ik ben net over de helft van mijn bachelor. Ik heb er dit jaar 5 gehaald, ik had een 8 voor Preventie & Straffen!”

Wat vind je het leukste vak binnen de opleiding?
“Ik vind onderzoek doen heel interessant. Een onderzoeksstage of -ervaringsplek lijkt me wel wat. En het is mooi dat de vakken zo divers zijn, maar de opleiding één geheel is.”

“De spanning van midden in de nacht op avontuur gaan, echt helemaal het einde vind ik dat!”

Wat wil je na je bachelor doen?
“Dat weet ik nog niet. In samenwerking met de universiteit zijn bezig met het verbeteren van de arbeidsmarktvoorbereiding gedurende de opleiding. Ik hoop daar zelf ook iets te ontdekken!”

Wat is je grootste angst?
“Dat ik een keer zo’n dwangbuispak aan moet, alleen al daarom wil ik nooit op het foute pad belanden!”

Naast wie van jouw bestuursleden zie je jezelf het eerste wakker worden?
“Naast Angela! Zij is zo vrolijk in de ochtend, dan tettert ze in mijn oor: ‘Nientjeee!’. Dan ben ik meteen blij en wakker."

Waar kun je jou ’s nachts voor wakker maken?
“Voor een taxi die me naar Schiphol brengt. Ik vond dat vroeger al zo cool, om al die lichtjes langs de weg te bekijken. En de spanning van midden in de nacht op avontuur gaan, echt helemaal het einde vind ik dat! Mijn vader boekte een keer speciaal een vakantie waarbij we ’s nachts vlogen. Mijn moeder was minder enthousiast, haha.”

"Je had die verbaasde gezichten van mijn bestuursgenoten moeten zien!"

Wie binnen CoDe is jouw droomman?
“Mijn romances binnen CoDe waren niet zo succesvol. Ik val eigenlijk meer op biologen dan op criminologen, haha. Mijn droomman is in ieder geval iemand die zichzelf is en zijn passie volgt.”

Waar kan je iedereen in het bestuur helemaal gek mee maken?
“Met dingen willen doen tijdens de vergadering, zoals enveloppen vouwen. Ik kan gewoon multitasken, maar daar is de rest het blijkbaar niet mee eens.”

Wat vind je het meest irritante aan de andere bestuursleden?
“Het typische Commissaris Media-complex: als ze atechnisch zijn! Maar misschien moet dat gewoon in je zitten, de motivatie en het geduld om met computers om te gaan.”

Wat is jouw beste anti-katertip?
“Bijslapen. Meestal heb ik meer last van slaaptekort dan echt van een kater. Maar vroeg uit bed komen is sowieso niet mijn sterkste kant. Mijn bestuursgenoten kwamen er op studiereis achter dat ik altijd door de eerste wekker heen slaap. Je had die verbaasde gezichten moeten zien!”

“Ik hoop dat ik CoDe, die grote familie, over 10 jaar nog steeds vaak zie.”

Hoe ziet CoDe er over 10 jaar uit?
“Ik hoop dat we gegroeid zijn qua leden en professionaliteit. Als er meer leden zijn kun je meer bereiken. Hopelijk bestaat de bestuurskamer nog steeds en is CoDe nog steeds één grote familie, die ik dan nog vaak zie.”

Wat zou jij graag nog tegen de lezers willen zeggen?
“Ik wil een nieuw CoDe-logo voor het lustrumjaar! Dus wees creatief en stuur je inzending in. En blijf de Alibi lezen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *