Studie, bestuur en €2,30 voor een frikadel speciaal: het drukke leven van penningmeester Femke van Walstijn


"Als ik moet huilen van het lachen, dan denk ik: ik heb het goed voor mekaar."

Kan je jezelf kort voorstellen?
‘Ik ben Femke, ik ben 20 jaar en zit op dit moment in het derde jaar van de opleiding. Naast mijn studie en CoDe vind ik sporten heel leuk. Ik doe het alleen niet. Ik kijk wel graag films, verder eigenlijk niet zo veel, haha. Nee grapje natuurlijk. Ik hou van veel gezelligheid, drankjes doen. Ik heb een druk leventje en veel dingen te doen, dat vind ik heerlijk! Daarnaast ben ik lid van Quintus en zit bij dispuut Cassis. Hier ben ik ook elke maandag te vinden op de borrelavond. Het is veel, maar prima te combineren allemaal.’

Wat is jouw functie binnen het Bestuur en waar hou jij je voornamelijk mee bezig?
‘Ik ben de penningmeester binnen het Bestuur. Mijn dag begint met het checken van de mail. Dan bekijk ik de rekening en verwerk ik de ingediende declaraties. Alles houd ik bij in mappen. Verder ben ik verantwoordelijk voor de StuCo, waarmee we een hele leuke studiereis organiseren. We gaan dit jaar naar Moskou en Sint-Petersburg! En ook hou ik me bezig met de acquisitie, waarmee we geld binnenhalen voor de vereniging.’

"Ik heb een druk leventje en veel dingen te doen, dat vind ik heerlijk!"

Wat vind je het leukste aan je functie?
‘Ik vind het heel erg leuk om met geld om te gaan. Vroeger vond ik het vak management en organisatie al heel leuk, werken met balansen en winst- en verliesrekeningen. Toch een beetje rekenen naast de studie, aangezien dit verder bijna niet voorkomt.’

Wat vind je tot nu toe van je bestuursjaar?
‘Heftig, het lijkt alsof ik al negen maanden verder ben, maar ik moet nog er negen. Ik ben er wel heel positief over. Het is heel druk, veel biertjes drinken en CoBo’s, maar tussendoor moet je natuurlijk wel serieus zijn. Studie schiet er dan een beetje bij in. Toch gaat het over het algemeen allemaal wel soepel. Ik vind het nog steeds leuk! Soms komt het voor dat je even geen zin hebt, al is dat met alles wel. Een bestuursjaar is en blijft leuk.’

Over studie gesproken, hoeveel studiepunten heb je tot nu toe gehaald?
‘Dit jaar heb ik vijf punten gehaald. Deze waren nog van vorig jaar, het vak Rechtshandhaving en Politie. Ik heb ook vakken uit het derde jaar gevolg. Resultaten moet ik nog terugkrijgen, dus er kunnen nog wel meer punten bijkomen. Van de vorige jaren heb ik altijd alles gehaald, dus ik kan ook wel wat minder doen dit jaar.’

Wat vind je het leukste vak binnen de opleiding?
‘Ik vond Rechtspsychologie heel leuk. Rechtseconomie was ook leuk. Oooh, en M&T was ook erg leuk, vooral met cijfers werken. Ik durf eigenlijk echt niet te zeggen welke het leukste is. Nu ik er zo over praat, vind ik best veel vakken leuk’

Weet je al wat je na je bachelor wil gaan doen?
‘De master Forensische Criminologie in Leiden spreekt me wel aan. Verder heb ik nog niet op andere plekken gekeken. Stage lopen lijkt me interessant. En heel misschien naar het buitenland, als ik daar de tijd nog voor kan vinden. Verder lijkt het me heel vet om bij de ING of iets dergelijks stage te gaan lopen, ze hebben een afdeling, CSR, en daar kijken ze naar fraude. Dat wil ik heel graag gaan doen. En volgend jaar wil ik ook misschien LLP studenttutor worden. Ik heb dus al heel wat op de planning, zodat ik na dit drukke jaar me niet ga vervelen.’

"Ik ben echt een keer wakker gemaakt voor eten door mijn vriend, een broodje döner. Dat was een succes!"

Heb je een tatoeage? Wat zou je nemen?
‘Nee. Als ik er een zou nemen, dan eentje met een betekenis. Misschien iets met mijn familie. Ik heb een grote familie, met veel broers en zussen. Op mijn enkel lijkt me wel een mooi plekje.’

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Als ik mezelf ga trakteren, koop ik een frikadel speciaal. Soms doe ik eens gek en dan doe ik er een broodje bij. Soms, als ik net iets te veel gedronken heb, ga ik voor patat. Maar dus meestal een frikadel speciaal. Die is €2,30 en met broodje €2,65. Haha, ja ik weet deze prijzen uit mijn hoofd. Dit komt natuurlijk ook door die fantastische maandagavond op Quintus haha.’

Wat vind jij het lekkerste drankje?
‘Gin Tonic. Ik kan ook wel genieten van een rode wijn, als het maar geen Merlot is!’

Waar kun je jou ’s nachts voor wakker maken?
‘Voor eten. Ik denk dat ik veel eten wel goed genoeg vind, maar als je me echt vrolijk wilt hebben in de nacht, kom dan aan met sushi, mmm heerlijk vind ik dat. Ik ben echt een keer wakker gemaakt voor eten door mijn vriend, een broodje döner. Dat was een succes!’

Naast wie van jouw bestuursleden zie je jezelf het eerste wakker worden?
‘Het liefst met iedereen! Met z'n allen chillend in een heel groot bed met heel veel chips en wijn.’

Wie binnen CoDe is jouw droomvrouw of -man?
‘Tim Driebergen. Dat is echt zo’n jongen die altijd voor je klaar staat, maar je kan ook mega gezellig een drankje met hem drinken. Helaas voor de single vrouwen die dit lezen, is hij nu niet meer single dus de kansen zijn al vervlogen.’

Waar kan je iedereen in het bestuur helemaal gek mee maken?
‘Ik was een keer heel dronken en wilde iedereen helpen. Ik bedoelde het echt goed, maar het was natuurlijk vet irritant. Ik ben altijd wel gezellig dronken, maar toen even niet. Ik kan soms wel echt chagrijnig zijn, dan heeft ook echt iedereen het gelijk door, maar dat komt gewoon omdat ik dan eindelijk eens een keer mijn mond houd, dat gebeurt ook niet zo vaak haha.’

"Ik ben gewoon impulsief. Het liefst doe ik wat en dan kijk ik wel hoe het afloopt."

Wat vind je het meest irritante aan de andere bestuursleden?
‘Te laat komen. En er wordt zoveel nagedacht, ik ben gewoon impulsief. Ik doe het liefst gewoon dingen en dan kijk ik wel hoe het afloopt.'

Wie van jouw bestuur zou jij bellen als jij te dronken bent om thuis te komen?
‘Iris. Ik kan het met haar ook heel goed vinden buiten bestuur. Ze helpt me erg met studie, bijvoorbeeld met papers schrijven. Ik denk dat zij ook wel zou komen als ik haar bel.’

Verwacht je de bank in de bestuurskamer in te wijden zoals enkele voorgangers?
‘Ja, zeker weten! Dat heb ik de rest ook al verteld.’

Heb jij nog een goede levensles voor onze lezers?
‘Mijn eigen levensmotto is altijd toch al geweest: ‘Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.’ Het is wel een beetje een standaard motto, maar geldt toch wel echt voor mij. Ik ben (bijna) altijd vrolijk en lach veel. Ik vind het altijd weer een mooi moment als ik moet huilen van het lachen, het klinkt raar, maar dan heb ik het toch wel goed voor elkaar weer. Dan ben ik echt aan het genieten.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *