De liefde van secretaris Joël Zuidema voor CoBo’s en zijn bestuursgenoten


"Ze moeten gewoon doorfeesten tot het bittere eind."


Kan je jezelf kort voorstellen?
"Ik ben Joël Zuidema, 21 jaar en zit nu in het derde jaar. In mijn vrije tijd houd ik van sporten. Ik doe aan ultimate frisbee, fitness en binnenkort start de CSI-commissie met zaalvoetbal. Ik heb zelf ook veel gevoetbald. Verder kom ik uit Assen, maar woon nu al twee jaar in Leiden."

Wat is jouw functie binnen het Bestuur en waar houd jij je voornamelijk mee bezig?
"Secretaris. Ik ben verantwoordelijk voor officiële correspondentie en de niet-financiële administratie. Daarnaast ook bestuursactiviteiten: de ouderdag, alumni activiteit, oud-besturen borrel, CoBo, bindingenweekend en bedankactiviteit. En nog iets belangrijks waar ik me mee bezig houd is de boekverkoop."

"Je werkt ergens naar toe en ziet dan ook echt resultaat."

Wat vind je het leukste aan je functie?
"Alles is eigenlijk wel leuk. We zijn met z’n zessen een leuke groep, wat niet echt bij de taken hoort natuurlijk. De CoBo’s zijn geweldig en zijn altijd leuk met iedereen, maar dat is het bestuur in het algemeen. Maar ik vind mijn taken ook prima en de bestuursactiviteiten zijn leuk. Je werkt dan ergens naar toe en je ziet dan ook echt resultaat."

Wat vind je tot nu toe van je bestuursjaar?
"Heel leuk! Maar ik geloof dat dit al wel duidelijk was geworden."

Hoeveel studiepunten heb je tot nu toe gehaald?
"Alles uit het eerste en het tweede jaar heb ik gehaald. Dit jaar heb ik tot nu toe 5 punten gehaald, maar de tussentoets van strafprocesrecht ging wat minder. Studie staat wel echt op een laag pitje nu."

"Het lijkt me fantastisch om een CoDe-tatoeage te zetten."

Wat vind je het leukste vak binnen de opleiding?
"Theoretische criminologie. Dat zie ik ook als het belangrijkste vak. Alle theorieën worden besproken, dat was ook een beetje de reden om criminologie te studeren."

Heb je een tatoeage? Wat zou je tatoeëren?
"Nee. Ik heb het hier wel over gehad met Angela tijdens een CoBo. Het lijkt ons fantastisch om een CoDe-tatoeage te zetten."

Wat is je grootste angst?
"Dit vind ik een lastige vraag. Ik vind het heel vervelend als iets mislukt. Ik moest bijvoorbeeld voor de ouderdag nog heel snel docenten regelen. Dat soort dingen zijn wel stressvol."

Wat is jouw guilty pleasure?
"Als ik brak ben lekker foute muziek opzetten. Wat ik versta onder foute muziek? Acda en de Munnik en BLØF, of juist Kanye West en R. Kelly, enzovoort."

Wat vind jij het lekkerste drankje?
"Bier en af en toe whisky. Verder koffie! Daar kan ik echt niet zonder."

Waar kun je jou ’s nachts voor wakker maken?
"Tiramisu van m’n moeder."

Wie binnen CoDe is jouw droomvrouw of man?
"Angela! We hebben dezelfde roots, allebei uit het noorden. We reizen ook weleens samen met de trein. Of ik ooit iets op zie bloeien? Haha, dat is bestuursincest, dat mag niet, toch?"

Waar kan je iedereen in het Bestuur helemaal gek mee maken?
"Meestal ben ik niet heel erg op tijd met rondsturen notulen van een bestuursvergadering. Dat vinden ze best wel irritant."

"Binnen CoDe zou Angela mijn droomvrouw zijn. We hebben dezelfde roots, allebei uit het noorden."

Wat vind je het meest irritante aan de andere bestuursleden?
"Als ze vroeg afhaken bij feestjes. Ze moeten gewoon doorfeesten tot het bittere eind."

Wie van jouw Bestuur zou jij bellen als jij te dronken bent om thuis te komen?
"Ik denk Iris. Zij zorgt altijd goed voor me. Ze heeft ook weleens hamburgers voor me gebakken nadat ze me naar huis heeft gebracht."

Naast wie van jouw bestuursleden zie je jezelf het eerste wakker worden?
"Maikel en ik pakken wel de meeste feestjes, hij is een echte bro. Na een goed feestje samen zie ik mezelf wel naast hem wakker worden!"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *