Knuffels, Doutzen en ijsthee met citroen: de achtbaan van voorzitter Maikel Tuit


"Soms heb ik een bui dat ik mijn platenspeler aanzet, in mijn raam ga zitten en een kliksigaret opsteek."

Stel jezelf eens kort voor?
“Ik ben Maikel Tuit en ben nu vierdejaars criminologie student. Ik ben 21 jaar, bijna 22. Ik houd van sporten en heb dan ook heel lang gevoetbald en gehonkbald. Ik heb ook nog lente geroeid bij Njord en daarna nog bij Asopos. En ik houd van borrelen, heel veel borrelen.”

Wat is jouw functie binnen het bestuur en waar hou jij je voornamelijk mee bezig?
“Ik ben dit jaar voorzitter van CoDe en houd me bezig met de dagelijkse gang van zaken binnen het bestuur. Ik heb veel contact met de andere bestuursleden en externe partijen. Daarnaast zit ik in de gala- en de acquisitiecommissie.”

Wat vind je het leukste aan je functie?
“Ik dacht eerst dat het interne contact erg leuk zou zijn. Dat is het ook, maar het externe contact is leuker dan gedacht. Ik houd contact met mensen van de faculteit en spreek hen vaak. Je doet dingen die je anders niet zou en hoeft te doen. Ik geniet er ook van dat ik veel contact heb met de leden.”

Wat vind je tot nu toe van je bestuursjaar?
“Het is echt heel erg leerzaam. Maar het is wel een achtbaan hoor, qua drukte. Ja, het is wel wat zwaarder dan gedacht. Het kost me veel tijd en energie, maar ik krijg er ook veel voor terug.”

"Ik voel de drang om elke ochtend als ik op de bk kom, tussendoor en eigenlijk elk moment van de dag, iedereen kusjes en knuffels te vragen. Ja, dat is wel een essentieel onderdeel van mijn dag."

Hoeveel studiepunten heb je tot nu toe gehaald?
“Ik heb alle drie de vakken die ik gehad heb dit jaar gehaald! Niet dat ik veel naar college ben geweest, ik heb er maar één kunnen volgen en heb verder samenvattingen gebruikt. In mijn eerste twee jaar heb ik alles gehaald. Daarna ben ik leuke keuzevakken gaan volgen in het buitenland.”

Wat vind je het leukste vak binnen de opleiding?
“Rechtspsychologie, omdat ik de docent goed vind en het onderwerp erg interessant. Materieel strafrecht moet er ook bij eigenlijk. Dat is wel erg lastig, maar je leert om specifieke en actuele cases op te lossen, dat gevoel dat je krijgt als het lukt is fantastisch.”

Heb je een tatoeage, of wat zou je tatoeëren?
“Nee, ik heb geen tatoeage. Maar ik zou een berenklauw nemen op mijn schouders. Of een draak, die dan doorloopt over mijn rug, dat is toch vet!”

Waar ben je bang voor?
“Ik ben bang om mensen teleur te stellen. Dat je bepaalde verwachtingen niet waar kan maken, daar ben ik wel bang voor. En vooral mijn keuzes over wat ik hierna wil doen. Ik wil zoveel doen en vind het lastig om te kiezen.”

Wat is jouw guilty pleasure?
“Soms heb ik een bui dat ik op mijn kamer zit en dan mijn platenspeler aanzet, in mijn raam ga zitten en een kliksigaret opsteek.”

Favoriete drankje?
“Whisky. Of ijsthee citroen zonder prik.”

Waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken?
“Voor een Cobo of de lasagne van de moeder van Angela.”

Wie binnen CoDe is jouw droomvrouw?
“Mag ik ook wat combineren? Een vrouw met de droge humor van Angela, de moederlijke bezorgdheid van Iris, de creativiteit van Nine en het drinktempo van Femke. En dan in het lichaam van Doutzen Kroes.”

Waarmee kan je iedereen in het bestuur helemaal gek maken?
“Ik voel de drang om elke ochtend als ik op de bk kom, tussendoor en eigenlijk elk moment van de dag, iedereen kusjes en knuffels te vragen. Ja, dat is wel een essentieel onderdeel van mijn dag.”

Wat vind je het meest irritante aan de andere bestuursleden?
“Het zou leuk zijn als ze allemaal iets meer van Maikel zouden hebben. Dat is toch ideaal, zes Maikels die allemaal even episch zijn. Allemaal knap, knuffelig en met humor.”

Wie zou je bellen als je te dronken bent om thuis te komen?
“Joël. Ik heb eigenlijk meer vertrouwen in een meisje, maar met Joël wordt het juist chaos. Hij kan het wel waarderen als ik hem op bel.”

"Mijn ideale vrouw heeft de droge humor van Angela, de moederlijke bezorgdheid van Iris, de creativiteit van Nine en het drinktempo van Femke. En dan in het lichaam van Doutzen Kroes."

En hoever ben je met de besturen bingo?
“Nou, ik ben redelijk op weg naar een volle kaart. Meer zeg ik er niet over.”

Naast wie van je bestuur zie je jezelf het eerste wakker worden?
“Toch wel naast Joël. Wij hebben toch wel een bromance samen. Na een avondje stappen en darten, drinken we wat whisky met een sigaar. En dan kijken we samen naar de sterren.”

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *