10x Hillary Clintons grootste schandalen!


Nog nooit waren de Amerikaanse verkiezingen zo spannend als dit jaar. Oké toegegeven: ook bij Bush vs. Al Gore was de spanning om te snijden, maar nooit waren de verschillen tussen de twee partijen zó groot. Of je de verkiezingen van 8 november nou live gevolgd hebt of niet, de uitslag is je ongetwijfeld bekend: Trump is de grote winnaar. Wij willen echter nog even terugblikken naar de tijd van voor de verkiezingen; want wat als niet Trump, maar Hillary Clinton de nieuwe president van Amerika was geworden? Iedereen weet natuurlijk dat Trump een aantal duistere zaakjes op zijn geweten heeft, maar tijdens de verkiezingscampagnes bleek dat ook Clinton niet volledig onschuldig is. Wij zetten de sappigste schandalen voor jullie op een rijtje

 1. Friends of Bill scandal
  Gedurende haar tijd als Minister van Buitenlandse Zaken vond in Haïti een grote aardbeving plaats. Vanuit de Verenigde Staten werd hulp aangeboden, maar uit latere e-mails van Hillary Clinton blijkt dat deze hulp niet helemaal eerlijk toebedeeld werd. Zogenaamde “FOB” (Friends of Bill) en “WJC VIPs” (William Jefferson Clinton VIPs) kregen een voorkeursbehandeling.
 1. Vince Foster scandal
  Vince Foster, een oude vriend van Bill Clinton, werkte tijdens de jaren ’70 nauw samen met Hillary. In juli 1993 werd hij plotseling dood aangetroffen in zijn huis. Zijn dood werd toentertijd toegeschreven aan zelfmoord. Sommigen stellen echter dat Hillary iets met zijn dood te maken heeft gehad en dat hij simpelweg ‘te veel wist’.
 1. Paula Jones scandal
  Paula Jones werkte samen met Bill Clinton toen zij hem in 1994 beschuldigde van seksuele intimidatie. Jaren later wees zij ook met beschuldigende vinger naar Hillary Clinton. Zij zou alles hebben geweten van de seksuele intimidaties, maar er nooit wat aan gedaan hebben.
 1. Norman Hsu/ Jorge Cabrera scandal
  Norman Hsu en Jorge Cabrera hebben beiden gewerkt voor Hillary Clinton en hadden nauw contact met haar. Wat zij nog meer gemeen hebben, is dat zij beiden gearresteerd en vervolgens veroordeeld zijn tot een lange gevangenisstraf. Of Clinton van de criminele carrières van deze jongens wist is niet zeker, maar dat het geen lieverdjes zijn is een feit.
 1. White House Scandal
  De Clintons zouden nogal wat moeite hebben gehad met afscheid nemen van het Witte Huis. Toen zij het Witte Huis moesten verlaten om ruimte te maken voor Bush, zouden ze 190.000 dollar aan spullen mee hebben genomen die ze niet mee mochten nemen. Uiteindelijk hebben ze deze spullen geretourneerd, maar het kwaad was al geschied.
 1. Benghazi Scandal
  In september 2012 vond er een aanval plaats op het Amerikaanse consultaat in Benghazi in Libië door islamitische radicalen. Tijdens deze aanval werden er vier Amerikanen gedood, waaronder de ambassadeur Christopher Stevens. Hillary Clinton als Minister van Buitenlandse Zaken verklaarde dat dit veroorzaakt was door een anti-islam filmpje, maar wist al vanaf dag 1 dat het door een aan Al Qaeda verwante terroristische groepering was uitgevoerd.
 1. Sniper Fire Scandal
  Toen Hillary terugkwam uit Bosnië na een bezoek bij de daar gestationeerde Amerikaanse troepen, verklaarde ze aan de pers dat ze onder vuur was gekomen en dood had kunnen zijn. Een week later nam ze deze woorden toch terug, omdat ze ‘een fout had gemaakt in het opnieuw vertellen van wat er werkelijk gebeurd was’. Ook van een beetje overdrijven is Hillary dus niet vies.
 1. Email Server Scandal
  Toen Hillary nog Minster van Buitenlandse Zaken was, verzond zij zakelijke mails via een persoonlijke server. Dat dit tegen het protocol ingaat, moge duidelijk zijn. Voor Hillary helaas niet en zij zag er ook geen kwaad in ‘classified’ en ‘top secrets’ mails vanaf deze server te verzenden, waardoor deze hoogstwaarschijnlijk onderschept zijn door buitenlandse hackers.
 1. Travelgate Scandal
  Net nadat de Clintons het Witte Huis hadden betreden, werden er zeven werknemers ontslagen. Men beweerde dat zij ontslagen werden om de dubieuze toewijzing van middelen en gunsten te verdoezelen vanuit het Witte Huis Travelgate. En het blijkt nou net dat Hillary daar rechtstreeks bij betrokken was. 
 1. 2016 DNC Scandal
  Op de nacht van de Democratic National Convention zijn er duizenden mails gelekt waar Debbie Wasserman Schutz (voormalig voorzitter DNC) Bernie Sanders (persoonlijk) aanvalt en saboteert. Normaal zouden politici hier afstand van houden, maar Hillary niet. In plaats daarvan biedt zij Debbie een prominente positie aan bij haar campagne.

 


16 Most Notorious Hillary Clinton Scandals. (2016, 11 augustus). Geraadpleegd op 28 november 2016 van http://www.lifedaily.com/story/16-most-notorious-hillary-clinton-scandals/6/

Riddel, K. (2016, 12 oktober). Top 10 Clinton scandals exposed by WikiLeaks. Geraadpleegd op 28 november 2016 van http://www.washingtontimes.com/news/2016/oct/12/top-10-hillary-clinton-scandals-exposed-wikileaks/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *