“Toen ik op het Eerstejaarsweekend tijdens de Crazy 88 achter een marktkraam vis moest verkopen: gênant!”


Wie ben je en ik welke commissie ben je actief?
Ik ben Marlies (19) en dit jaar zat ik in de BoeF, dus de borrel en feestcommissie.

En wat organiseren jullie zoal?
De BoeF organiseert een keer per maand een borrel, dus de maandelijkse borrel en een keer per maand een informele activiteit. Dat was dit jaar bijvoorbeeld de bierwandeling en de kroegentocht. Bij de kroegentocht gingen we een aantal kroegen langs in de stad en kreeg iedereen bij iedere kroeg een shotje. Dat was heel gezellig. Bij de bierwandeling waren de boefjes verspreid over posten in de stad en kon elk groepje bier winnen door vragen goed te beantwoorden. Hierna sloten we de avond nog af in een kroeg en in Quintus.

Wat zijn je CoDe-hoogtepuntjes?
Het eerstejaarsweekend vond ik heel erg gezellig, zeker ook omdat we een leuk groepje hadden. Tijdens dat weekend vond ik de Crazy 88 erg leuk om te doen. Ik vond de kroegentocht ook heel erg leuk. Verder vond ik het gala een leuke en gezellig activiteit. Het thema was origineel en het was goed georganiseerd, maar het onbeperkt drinken was natuurlijk ook niet verkeerd.

Wat is je gênantste CoDe-momentje?
Toen ik op het eerstejaarsweekend tijdens de crazy 88 achter een kraam op de markt moest gaan staan en zeggen dat ik vis verkocht. Gelukkig was ik niet de enige, want bijna iedereen moest gênante dingen doen, waaronder Karlijn die in wc papier gewikkeld in een rolstoel zat.

Wat zijn je toekomstige (CoDe)plannen?
Volgend jaar wil ik sowieso weer een leuke commissie doen. Ik denk misschien aan het A-team, die de formele activiteiten organiseert, maar het eerstejaarsweekend organiseren lijkt me ook erg leuk. Verder wil ik graag mee met de verre reis dit jaar.

Wat zijn je tips voor eerstejaars?
Ik zou zeggen: ga vooral lekker bij een commissie. Ga ook vooral naar de code activiteiten, want die zijn gewoon leuk en gezellig en je krijgt ook een betere band met elkaar. Blijf actief naast je studie en ga altijd naar de hoorcolleges en werkgroepen. Op kamers gaan is trouwens toch ook wel heel chill.

Naar welke plekken in Leiden moet je als CoDe-lid zeker gaan?
De Kroeg en Odessa, vooral op donderdag want: escalatieee! En natuurlijk naar de borrels in de Storm komen.

Waarom moet je lid worden van CoDe?
Het geeft sowieso korting op je boeken. De activiteiten en borrels zijn interessant en gezellig, want je leert je studiegenoten ook sneller kennen daardoor. Daarnaast zijn de bestemmingen van de verre reis echt heel vet, dus dat is leuk om een keer mee te maken. Je kan dus ook lekker actief zijn naast je studie, zonder dat je per se bij een studentenvereniging hoeft (wat natuurlijk wel kan).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *